Ένα απ’τα πιο σημαντικά δημοψηφίσματα των τελευταίων δεκαετιών έλαβε τέλος στην Βρετανία, και σύμφωνα με το αποτέλεσμα, οδηγείται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ή μήπως όχι; Η έξοδος από την ΕΕ θα γίνει με μια σειρά νόμων που θα ψηφιστούν από την Βουλή, στην οποία μπορεί να εμφανιστεί μια πλειοψηφία που να μην είναι σύμφωνη με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και επομένως να μπλοκαριστεί η διαδικασία. Αυτά όμως θα τα δούμε στην πορεία.
Προς το παρόν, το 52% ψήφισε υπέρ του Brexit και πλέον όλα αλλάζουν. Με μια γρήγορη ματιά στο twitter, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε το τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας δούμε όμως, τι αλλαγές επιφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα που επηρεάζει φυσικά και τους Έλληνες που εργάζονται εκεί.
Τα πάνω κάτω σε 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενους φέρνει η αποχώρηση, ενώ για τους Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία στην Βρετανία, θα επαναπροσδιοριστεί η φορολόγηση τους. Όσο για τους εργαζομένους, θα υπάρξει αναγκαιότητα επαγγελματικής βίζας προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν. Αντίστοιχα, φοιτητική βίζα θα χρειαστούν και οι φοιτητές με τα δίδακτρα να γίνονται πλέον πολύ ακριβότερα.
Επιπλέον, οι Έλληνες εργαζόμενοι χάνουν την πρόσβαση στις παροχές του κοινωνικού κράτους, μαζί και τα επιδόματα, ενώ οι συνθήκες εργασίας δυσχεραίνουν σε σχέση με τους Βρετανούς.