Αποφάσισες φέτος να ανοίξεις στο ρεβεγιόν το δικό σου σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι έχεις αρκετές ετοιμασίες για τους συγγενείς – καλεσμένους σου. Κατ’αρχήν πρέπει να διαλέξεις το μενού, να είναι σίγουρα κάτι που πιστεύεις ότι μπορείς να βάλεις όλη την φαντασία και τεχνική σου για να μείνουν ευχαριστημένοι. Στη συνέχεια το εξίσου πιο σημαντικό, είναι το στρώσιμο του τραπεζιού. Διότι προφανώς δεν είναι μια απλή υπόθεση αν θες να το κάνεις σωστά. Ε, μην σε παρεξηγήσουν κιόλας ότι δεν ξέρεις από savoir vivre. Δεν το δεχόμαστε αυτό!
Γι’αυτό λοιπόν βρήκαμε τον οδηγό που θα σε βοηθήσει να στρώσεις το δείπνο σαν επαγγελματίας. Ακολούθησε απλά τα παρακάτω βήματα. Σημειώνεις;
1. Το πιάτο στην μέση όπως είναι σαφές.
2. Δεξιά από αυτό τοποθετείς το μαχαίρι.
3. Δίπλα ακριβώς απ΄το μαχαίρι (δεξιά) το κουτάλι και ακριβώς δίπλα το κουτάλι του τσαγιού/
4. Αριστερά απ’το πιάτο, τοποθετείς το πιρούνι και ακριβώς δίπλα το πιρούνι της σαλάτας.
5. Πάνω απ’το κεντρικό πιάτο, πρέπει να βρίσκεται το πιάτο της σαλάτας.
6. Το πιρούνι του γλυκού ακριβώς στην κορυφή του πιάτου.
7. Επάνω δεξιά, τοποθετείς το ποτήρι του κρασιού και δίπλα το ποτήρι του νερού.
8. Επάνω αριστερά, το πιάτο του ψωμιού.
Σε περίπτωση που μπερδεύτηκες, τότε δες την φωτογραφία: