Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν απλώς τον δικό τους τρόπο και την δική του κουλτούρα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα στα οποία συνήθως δεν δίνετε προσοχή, ακόμη και απλά πράγματα που κάνετε όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, μπορεί να θεωρηθούν στην πραγματικότητα προσβλητικά ή περίεργα κάπου αλλού. Στην πραγματικότητα, ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας φανούν προσβλητικά, όπως το να φωνάξετε ή να ξεσπάσετε δημόσια, μπορεί να θεωρηθούν ευγενικά ή φυσιολογικά σε άλλη χώρα.
Κοινή χρήση τραπεζιού
Στη Δύση, το να κάθεσαι σε ένα τραπέζι με ελεύθερες θέσεις όταν μια οικογένεια βρίσκεται ήδη εκεί θα θεωρούνταν αγενές, και ενώ υπάρχουν μερικά εστιατόρια που έχουν κοινόχρηστα τραπέζια, συχνά θεωρείται ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, η τοποθέτηση εντελώς αγνώστων στο ίδιο τραπέζι γίνεται συχνά σε πολυσύχναστα εστιατόρια και θεωρείται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε στους ανθρώπους το φαγητό τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Φιλί στα μάγουλα
Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι συχνά ένας χαιρετισμός μεταξύ φίλων του αντίθετου φύλου ή 2 γυναικών. Ένας άντρας που φιλάει έναν άντρα φίλο, αυτό θα θεωρούνταν συνήθως ακατάλληλο.
Σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής ή της Βόρειας Αφρικής, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, ένας άντρας που φιλάει έναν άντρα φίλο είναι συνηθισμένος χαιρετισμός, αλλά ένας άνδρας και μια γυναίκα που φιλιούνται δημόσια συχνά θεωρείται ακατάλληλο και μπορεί ακόμη και να είναι παράνομο. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως ο Λίβανος και η Τυνησία, όπου ένας άντρας που φιλάει μια φίλη θεωρείται «αδελφικός».
Στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, είναι συχνά ένας χαιρετισμός μεταξύ φίλων. Το αν υπάρχει ταμπού ανάλογα με το φύλο εξαρτάται από τη χώρα. Οι άντρες θα φιλήσουν άντρες φίλους στην Ιταλία και τη Γαλλία, αλλά θα φιλήσουν μόνο γυναίκες φίλους στην Ισπανία ή την Πορτογαλία.
Γενικά, στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, το φιλί στο κοινό θεωρείται ακατάλληλο. Μερικές εξαιρέσεις όπου το φιλί στα μάγουλα είναι συνηθισμένο περιλαμβάνουν τις Φιλιππίνες, το Ανατολικό Τιμόρ και μέρη της Ινδονησίας.
Φωνές
Στην Κίνα, το να φωνάζεις δημόσια είναι απολύτως φυσιολογικό. Για παράδειγμα, όταν βγαίνετε έξω για φαγητό, το να φωνάξετε σε έναν σερβιτόρο θεωρείται ένας απολύτως αποδεκτός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του. Στη Δύση, ωστόσο, αυτό θεωρείται κάπως αγενές και ασέβεια προς τους υπαλλήλους και οι άνθρωποι συνήθως απλώς περιμένουν τον σερβιτόρο να έρθει στο τραπέζι τους.
Δημόσια ξεσπάσματα
Στη Δύση, μια γυναίκα μπορεί να συμπεριφέρεται χαριτωμένα ή παιδικά όταν θέλει κάτι. Στην Κίνα είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις ενήλικες γυναίκες να φωνάζουν δημόσια απλά για να πάρουν αυτό που θέλουν, όπως ένα νέο φόρεμα ή ένα δώρο. Και αυτό δεν είναι κάτι που είναι απλά ανεκτό: οι γυναίκες που δεν εκρήγνυνται τακτικά με αυτόν τρόπο για να πάρουν αυτό που θέλουν από τους άντρες τους, συνήθως θεωρούνται μη θηλυκές. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η παιδική συμπεριφορά αντανακλά την ευθύνη που αναμένεται να έχει ένας άντρας όταν φροντίζει τις γυναίκες στη ζωή του.
Διάβασε επίσης:
Παίκτης MasterChef άφησε τις κατσαρόλες και έγινε nail artist!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;