Μετά από πολύωρες απαιτητικές δοκιμασίες γαστρονομικών προτάσεων υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών δεξιοτήτων ταλαντούχων chefs από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, ο θεσμός S.Pellegrino Young Chef Academy ανέδειξε νικητή του τοπικού τελικού τον Έλληνα chef, Γρηγόρη Κίκη, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
Με τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση της σύγχρονης γαστρονομίας με την παράδοση, το πιάτο του Γρηγόρη Κίκη, ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 9 ταλαντούχους συμμετέχοντες και του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Το signature πιάτο που επέλεξε να παρουσιάσει στην κριτική επιτροπή διακεκριμένων chefs, με το όνομα «The Story of Cod», ανέδειξε την ελληνική γαστρονομία, ισορροπώντας άρτια ανάμεσα στην ιστορία και τη μοντέρνα οπτική και αποτύπωσε το όραμά του: πως η πολυπλοκότητα μπορεί να επέλθει αρμονικά, ενώ είναι σημαντική η σύνδεση μας με τις ρίζες και την ιστορία.
«Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef Academy ήταν μία μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσω τα όρια μου και να πειραματιστώ ακόμα περισσότερο με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μου. Οι γνωριμίες που έκανα με τόσο ταλαντούχους νέους chefs, μέντορες και δημιουργούς και η ανταλλαγή ιδεών μαζί τους ήταν αναμφισβήτητα το κομμάτι που με ενέπνευσε περισσότερο και ενίσχυσε την απόλαυση της συνολικής εμπειρίας. Είμαι ευγνώμων για το S.Pellegrino που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα και για όλους όσους πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Τα βραβεία που απέσπασα ανήκουν σίγουρα σε εκείνους! Τα λέμε στο Μιλάνο!» είπε μεταξύ άλλων ο chef και συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου «Hervé», Γρηγόρης Κίκης.
Σε όλη την πορεία του για τον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο, παρέχοντάς του υποστήριξη και πολύτιμες συμβουλές, θα βρίσκεται η εφεξής μέντοράς του, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Η συνδημιουργός του αθηναϊκού εστιατορίου, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, Funky Gourmet, καθώς και των εστιατορίων OPSO, INO Gastrobar και PITTABUN στο Λονδίνο διακρίθηκε το 2017 ως η 4η καλύτερη chef παγκοσμίως και έχει διακριθεί ως η καλύτερη γυναίκα chef στην Αθήνα 3 συνεχόμενες χρονιές (2017-2019).
Εκτός από το βραβείο «S. Pellegrino Young Chef Academy», ο Γρηγόρης Κίκης απέσπασε και το βραβείο «Fine Dining Lovers Food for Thought», που είχε ως κριτήριο την αποτύπωση του γαστρονομικού του οράματος στο πιάτο του και η επιλογή του έγινε από τους αναγνώστες του περιοδικού του S. Pellegrino «Fine Dining Lovers».
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.