Οι Δημοσθένης, Κατερίνα και Θάνος ήταν παιδιά της Αθήνας. Η αγάπη τους όμως για την Άνδρο και την φύση καθώς και η τοξικότητα του άστυ, τους έκανε να σκεφτούν την πιθανότητα να συνεχίσουν τις ζωές τους γαλήνια στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων. Ταυτόχρονα, έβαλαν όλο τους το μεράκι στην δημιουργία του Kalliberry, ενός συγκροτήματος δωματίων που είναι πολλά παραπάνω από ένα κατάλυμα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Πρόκειται για μία ‘όαση’, στην οποία μπορεί κανείς να περάσει μερικές μέρες ξεκούρασης και επιστροφής στην φύση.
Το Kalliberry (το οποίου το όνομα προέρχεται από το χωριό Καλλιβάρι και τα goji berries, τα οποία επίσης εκτρέφουν) εκτείνεται σε 5.000m2 και αποτελείται από 3 κτήρια, το καθένα με την δική του ξεχωριστή αρχιτεκτονική. Φυσικά, όλα τους είναι φτιαγμένα με σεβασμό στην κυκλαδίτικη τέχνη, από την οποία και είναι εμπνευσμένα. Έχουμε: την ‘Σπηλιά’, το ‘Σπίτι των Ταξιδευτών’ και την ‘Βίλλα Ελισάβετ’, το καθένα με την δική του ξεχωριστή μαγεία. Είναι απομακρυσμένα από την πολυκοσμία των τουριστών, ώστε να απολαύσει κανείς τις διακοπές του σαν να είναι ιδιωτικές.
Η ‘Σπηλιά’ είναι ένα παραδοσιακό κτίσμα, πλήρως ανακαινισμένο, το οποίο διατηρεί όμως τα αυθεντικά του στοιχεία, με μία πινελιά της αντίστοιχης μαξιμαλιστικής διακόσμησης. Το ‘Σπίτι των Ταξιδευτών’ είναι το παλιό σπίτι στο οποίο διαμένουν οι οικοδεσπότες και η ‘Βίλλα Ελισάβετ’ είναι το τελευταίο τους πρότζεκτ, ένα παλαιό αρχοντικό ύψους 4 μέτρων με παραδοσιακούς τοίχους και μίνιμαλ σχεδιασμό. Όλη η έκταση χαρακτηρίζεται από την επιθυμία των οικοδεσποτών να μας προσφέρουν την ιδανική διαμονή, γεγονός που διαφαίνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Τα παιδιά, ο Δημοσθένης, η Κατερίνα και ο Θάνος, είναι οι ίδιοι ταξιδιώτες του κόσμου, γι’ αυτό και ξέρουν πολύ καλά τι θέλει κανείς στις διακοπές τους. Σκέφτηκαν τι είναι εκείνο που επιθυμούν και αναζητούν οι ίδιοι όταν ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν νέα μέρη του κόσμου, και με πολύ μεράκι και φαντασία εναπόθεσαν όλη τους την ενέργεια ώστε να το προσφέρουν αυτό στους επισκέπτες του Kalliberry Farmhouse.
Ανάμεσα στις πάμπολλες ασχολίες τους, είναι και η μελισσοκομία. Σαφώς, όποιος επισκέπτεται το Kalliberry, μπορεί και ο ίδιος να ‘γευτεί’ από πρώτο χέρι την μαγεία της μελισσοκομίας, αφού παρέχεται ο αντίστοιχος εξοπλισμός σε σχετικό workshop για τους επισκέπτες. Το μελίσσι τους βρίσκεται στο χωριό Παλαίστου, όπου μπορούν εύκολα να μας μεταφέρουν με το αμάξι για να μυηθούμε και εμείς στα μυστικά της μελισσοκομίας. Εκείνοι, το μόνο που ζητούν από εμάς είναι η όρεξή μας και εκείνοι θα φροντίσουν όλα τα υπόλοιπα. Το μέλι που φτιάχνουν είναι άριστης ποιότητας και μπορεί κανείς να προμηθευτεί τόσο από το νησί αλλά και από το εξωτερικό, στο οποίο εξάγεται.
Όσοι αγαπούν την φύση, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Kalliberry. Θα ξυπνούν με τους ήχους της πλάσης, θα γεύονται φρέσκα λαχανικά από τον κήπο των παιδιών, θα μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο τους στην άνετη αιώρα, θα μπορούν να κάνουν yoga, θα χαλαρώσουν στην πισίνα και θα απολαύσουν ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στο τέλος κάθε γεμάτης ημέρας. Τέλος, προβάλλονται και ταινίες στην ταράτσα, για την full εμπειρία του θερινού σινεμά. Ένα πραγματικό όνειρο καλοκαιρινής νυκτός.
Το «στολίδι» αυτό της Βόρειας Άνδρου, βρίσκεται σε μία τοποθεσία σπάνιας ομορφιάς. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν υπέροχες λίμνες και παραλίες, με καλύτερες (τις προτείνουν τα ίδια τα παιδιά) την παραλία Ζόρκος, Φελλός και Κουρταλή. Ακόμη, μπορεί κανείς να πηδήξει από τον ψηλότερο βράχο στον βυθό της παραλίας Βιτάλι, να ψαρέψει στις παραλίες Πέζα και να ανακαλύψει τα κρυφά μονοπάτια που είναι σχηματισμένα στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Τις περασμένες χρονιές, οι καλεσμένοι είχαν να θυμούνται και τα αξέχαστα beach parties που λαμβάνουν χώρα στις κοντινές παραλίες. Αν όχι το 2021, ίσως το 2022 να επιστρέψουν δυναμικά.
Το σίγουρο είναι ότι όποτε και να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην μαγευτική Άνδρο και να επισκεπτούμε το Kalliberry, οι οικοδεσπότες μας υπόσχονται μία ονειρεμένη διαμονή που θα χαραχτεί βαθιά στην μνήμη μας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα δωμάτια εδώ και εδώ.