Οι διαγωνισμοί ομορφιάς αποτελούν ένα θεσμό με μακρά ιστορία. Οι εποχές όμως αλλάζουν και ήρθε η ώρα για τα καλλιστεία που θα αναδείξουν τη Miss AI. Εύλογα μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Οφείλουμε, λοιπόν, να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης, όπου AI γυναίκες (και οι δημιουργοί τους) θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο των 5.000 δολαρίων. Βασικός στόχος του εν λόγω διαγωνισμού είναι η αναγνώριση των επιτευγμάτων των δημιουργών τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση με τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, διεκδικώντας την ευκαιρία να κερδίσουν τον τίτλο της Miss AI. Οι διαγωνιζόμενες θα κριθούν βάσει της ομορφιάς τους, της επιδεξιότητας και της εφαρμογής των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους, καθώς και της κοινωνικής τους επιρροής ως influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ΑΙ γυναίκες θα ταξινομηθούν στη συνέχεια από ένα ειδικευμένο πάνελ τεσσάρων κριτών που περιλαμβάνει δύο από τις πιο γνωστές ΑΙ influencers του κόσμου, την Emily Pellegrini και την Aitana Lopez. Υπάρχουν επίσης δύο άνθρωποι στο πάνελ: ο ειδικός στο marketing Andrew Bloch και η επικεφαλής κριτής του διαγωνισμού Miss Great Britain και ιστορικός διαγωνισμών ομορφιάς Sally-Ann Fawcett.
Ο δημιουργός της τεχνητής νοημοσύνης που θα κερδίσει τον τίτλο της Miss AI θα λάβει ένα χρηματικό έπαθλο $5,000, πρόσβαση στο Mentorship πρόγραμμα της Imagine Education αξίας $3,000 και υποστήριξη δημοσίων σχέσεων αξίας πάνω από $5,000. Βραβεία περιμένουν και αυτούς που θα κερδίσουν τη 2η και 3η θέση.
Για να συμμετάσχουν στο ψηφιακό διαγωνισμό ομορφιάς, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να υποβάλουν μια εικόνα της γυναίκας που έχουν δημιουργήσει με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι δημιουργοί θα πρέπει επίσης να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου “Ποιο θα ήταν το όνειρό σας για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος;” και να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιήθηκε.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.