Ο διάσημος Τούρκος σεφ Salt Bae αποφάσισε να εγκαταλείψει το εστιατόριό του στο Λονδίνο, 2 μήνες μόλις μετά τα εγκαίνια του εν λόγω σημείου της αλυσίδας των steakhouses που διαθέτει. Ο σεφ, που το πραγματικό του όνομα είναι Nusret Gökçe, επιβεβαίωσε την είδηση, λίγο πριν το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, όπου και θα ανοίξει το 28ο εστιατόριό του.
View this post on Instagram
Οι αρνητικές κριτικές και οι εξωφρενικές τιμές
Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο ίδιος ανέφερε: «Η Κυριακή είναι η τελευταία μου ημέρα στο Λονδίνο. Θέλω να σας δω, όμορφοι άνθρωποι, πριν φύγω».
Το εστιατόριο του Salt Bae στο Λονδίνο άνοιξε πριν από 6 περίπου εβδομάδες, στις 23 Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση προσέλκυσε διάσημους, όπως η Naomi Campbell και ο David Beckham, δεν ήταν όλα «ρόδινα». Η ποιότητα του φαγητού αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικής κριτικής, όπως επίσης και οι «αστρονομικές» τιμές. Το menu περιλάμβανε μπριζόλα που κόστιζε £1,450, burger των £100, ενώ ένα απλό red bull κοστίζει £11. Οι κριτικές σίγουρα δεν ήταν διθυραμβικές! Μια από αυτές μάλιστα έλεγε ότι «ένα απλό κεμπάπ έξω από το εστιατόριο είναι προτιμότερο από το φαγητό του Salt Bae».
Μετά την ανακοίνωση ότι εγκαταλείπει το Λονδίνο, ο διάσημος σεφ δέχτηκε κατηγορίες ότι εγκαταλείπει το εστιατόριό του. Είναι γεγονός ότι καταφέρνει να προκαλεί εκνευρισμό στους πολίτες με τα πανάκριβα γεύματά του, όχι μόνο στο Λονδίνο, αλλά πλέον και στο Βιετνάμ.
Ο Το Λαμ, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ γεύτηκε μια μπριζόλα εκατοντάδων ευρώ, στο εστιατόριο του Nusret, όταν ο μέσος Βιετναμέζος δεν βγάζει πάνω από 200 ευρώ το μήνα. Οι επικριτές πλέον κατηγορούν τον υπουργό ότι αψηφά την φτώχεια, αλλά και τις συνέπειες που έχει αφήσει στη χώρα η πανδημία, για να τρώει πανάκριβα γεύματα σε ξένες χώρες. Όλα ξεκίνησαν, βέβαια, από ένα video που ανέβασε στα social media ο Salt Bae, το οποίο κατέβασε μετά τις αντιδράσεις.
Διαβάστε επίσης:
Paul Rudd: Αυτός είναι ο πιο sexy άνδρας στον πλανήτη για το 2021
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.