Στο κατάμεστο εστιατόριο THAMA στην Τήνο, ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχθηκε τους λάτρεις της γαστρονομίας σε μία γιορτή των γεύσεων και των πολιτισμών με βάση την Ελλάδα και με έμπνευση από τα τηνιακά υλικά. Το CHEFS DINNER 2022, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο που γέμισε το εστιατόριο για να γευθεί τις προτάσεις των 5 world class Chefs που συνέθεσαν ένα μενού 7 πιάτων, καθένα από τα οποία είχε τη δική του μακρά ιστορία που ξετυλιγόταν στον ουρανίσκο όσων τα γεύτηκαν.
Αποτίνοντας φόρο τιμής στην ελληνική γη και στη νησιωτική ποικιλομορφία, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Chefs Lucía Freitas Rodriguez από την Ισπανία, Tim Golsteijn από την Ολλανδία, Cristian Herrgesell από τη Γερμανία, Miles Watson από τη Νέα Ζηλανδία και David Gil Rovira από την Ισπανία, μαζί με τον chef Δημήτρη Κατριβέση παρουσίασαν στο κοινό πιάτα εμπνευσμένα από Ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, το αυγοτάραχο, το Καρίκι, τα ελληνικά ψάρια και τα οστρακόδερμα.
Οι γαστρονομικές προτάσεις των Chefs
Κοκτέιλ καλωσορίσματος // Τεπατσε, χαμομήλι, μέλι, φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ
Σνακς καλωσορίσματος // Κάπαρη, παγωμένος αέρας καπνιστού βουτύρου, Χαβιάρι Thesauri, Μορταδέλα Μπακαλιάρου, Φιστίκι Αιγίνης, Πράσινες Ελιές, Φέτα, Μάραθος. Ελαιόλαδο Jordan, Thama Σαρδέλα Αυγοτάραχο, Chawanmushi Καρίκι, mojo από σπόρους Κολοκύθας, άγριος Μάραθος
Lucía Freitas Rodriguez // Αχιβάδες, Πίκλες, “Freixoa”, άγουρο Σταφύλι, Φύκι Codium
Tim Golsteijn // Λευκό Ψάρι, Φύλλα Τηνιακής κάπαρης, Κίτρο, άγριος Μάραθος
Christian Herrgesell // Μαγιάτικο Sashimi με Yuzu, ντόπιο Μέλι, Αβοκάντο & φρέσκια Καρύδα
Δημήτρης Κατριβέσης // Άγρια Τηνιακή Αγκινάρα, Νιόκι Πατάτας, Σάλτσα Καρμπονάρα Κολλαγόνου, Αυγοτάραχο
Miles Watson // Olive Fed Wagyu Tenderloin, άγρια Μανιτάρια, Λεμόνι σε άλμη, Ντολμάς
David Gil Rovira // Φύλλα Συκιάς & Cheesecake με βάση το τηνιακό τυρί καρίκι και sorbet από κολοκύθα
Με την ολοκλήρωση του CHEFS DINNER, ο Δημήτρης Κατριβέσης δήλωσε: «Χαίρομαι για τη σπουδαία, one-of-a-kind, εμπειρία που δημιουργήσαμε με την ομάδα των 5 αναγνωρισμένων Chefs, έχοντας δίπλα μας σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Με μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα καταφέραμε ως ομάδα να «ταξιδέψουμε» όσους παρευρέθηκαν την βραδιά αυτή, στην Ελληνική και δη την Τηνιακή κουζίνα, η οποία παντρεύτηκε εξαιρετικά με τη διεθνή κουλτούρα των Chefs. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς μας Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Αυγοτάραχο Trikalinos, Ελαιόλαδο Jordan, Ελληνικό χαβιάρι Thesauri Caviar, Οστρακόδερμα Arapis, τα οινοποιεία Μακαρούνας, Κτήμα Αρβανιτίδη, Bodegas Krontiras, καθώς και τις εταιρίες La Meat Maison και Global foods που εμπιστευόμαστε για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!»
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.