Στην καρδιά του Κολωνακίου, εκεί που η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα συναντά τη σύγχρονη αισθητική, ένα νέο εγχείρημα έρχεται να συνδυάσει τη γαστρονομική απόλαυση με τη ζεστασιά και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Ένας χώρος που φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινή αγάπη για το καλό φαγητό, τις ωραίες μουσικές και τις επιλεγμένες γεύσεις. Εδώ, το casual συναντά το εκλεπτυσμένο, και το κλασικό αναμειγνύεται με το μοντέρνο, δημιουργώντας μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
Αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος από το Bacanal, το νέο δημιούργημα του Ανδρέα Ανδρουλακάκη και του Γιώργου Παπαχριστοφόρου, που ανοίγει τις πόρτες του στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου Λαιμού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική και αισθητική εμπειρία. Οι δυο τους υλοποιούν το νέο τους project, έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο με ανάλαφρη διάθεση, όπου ο κόσμος γίνεται μια παρέα απολαμβάνοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις, ωραίες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο και hand-picked επιλογές κρασιών και ποτών.
Η ατμόσφαιρα χαλαρή και ζεστή, οι καθαρές γραμμές και μια εντυπωσιακή ελιά στο κέντρο του χώρου δίνουν το στίγμα της μίνιμαλ διακόσμησης, η ανοιχτή κουζίνα με μια νεανική, φρέσκια αλλά έμπειρη μπριγάδα, αποπνέει οικειότητα και θεατρικότητα και ένα ενδιαφέρον μενού που μπορεί κανείς να απολαύσει με casual διάθεση στην ελκυστική μπάρα ή πιο επίσημα στο τραπέζι.
Στην κουζίνα, οι δυνατές γευστικές προτάσεις του Διονύση Κοκαλάρα προσανατολίζονται προς τη σύγχρονη ψαροφαγία και τις μεσογειακές επιλογές. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, ισορροπημένες γεύσεις, φίνες υφές και απολαυστική δημιουργικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της υπογραφής του νέου ανερχόμενου σεφ που έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο μενού το οποίο αν και προσανατολισμένο προς την ψαροφαγία προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ritual πιάτα που ολοκληρώνονται μπροστά στον πελάτη κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, όπως η σαλάτα Σπανακόπιτα με το χειροποίητο φύλλο και το Χεράκι Αρνί, ενώ ψηλά στη λίστα των must haves βρίσκεται το φρέσκο ψάρι που επεξεργάζεται με τη φιλοσοφία nose-to-tail, οδηγώντας σε απογειωτικά γευστικά αποτέλεσματα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ‘ωμά’, όπως το ταρτάρ τόνου, το ταρτάρ λευκού ψαριού και το καρπάτσιο λαβράκι, ενώ η σούπα κακαβιά και το γιουβέτσι φαγκρί αποτελούν not-to-miss επιλογές.
Από την elegant αισθητική του χώρου που φέρει την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας και interior designer Μαρίας Σκιαδαρέση, μέχρι τις ποιοτικές πρώτες ύλες και από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις μέχρι τα δροσερά κοκτέιλ και τον τίμιο κατάλογο των ελληνικών αλλά όχι μόνο κρασιών, το Bacanal είναι ο νέος χώρος απόλαυσης. Εκεί που η ελληνική γαστρονομία συναντά τη σύγχρονη προσέγγιση στη ψαροφαγία, το νέο εστιατόριο υπόσχεται μια dining εμπειρία υψηλής αισθητικής με cool vibes, και έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, ενώ η άριστη μουσική η οποία δεν συνοδεύει αλλά πρωταγωνιστεί, απογειώνει την ατμόσφαιρα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, όπως στα απογευματινά πάρτι του Σαββάτου μετά το μεσημεριανό shopping.
Η κουζίνα είναι ανοιχτή:
Τρίτη – Παρασκευή: 18:00 – 23:30
Σάββατο: 13:00 – 18:00 & 20:30 – 00:00
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply