Για τους ενθουσιώδεις του χώρου της εστίασης, το να πετύχει ένα εστιατόριο την απονομή δύο αστέρων Michelin αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα. Ωστόσο, το να διατηρήσει αυτήν την υψηλή διάκριση απαιτεί συνεχή αφοσίωση, τάξη, και ακριβή απόδοση από όλη την ομάδα που απαρτίζει ένα εστιατόριο. Για αυτό τον λόγο, η διατήρηση των δύο αστέρων από το εστιατόριο Delta αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ελληνική γαστρονομική σκηνή. Παρά ταύτα, η φιλοδοξία παραμένει, με την ελπίδα ότι, στο μέλλον, το Delta θα καταφέρει να ανέβει και στο υψηλότερο επίπεδο τριών αστέρων Michelin.

Άλλα 11 εστιατόρια στην Αθήνα διατηρούν ένα αστέρι, ενώ τα “Σπονδή” και “Τhe Zillers” είναι ανάμεσα στα επιλεγέντα με 1 αστέρι.

Πρόκειται για τα εστιατόρια: Σπονδή, Τhe Zillers, Soil, CTC Urban Gastronomy, Hytra, Botrini’s, Pelagos, Varoulko.  Αυτά διατηρούν το αστέρι τους. Στη λίστα, όμως, των εστιατορίων με 1 αστέρι προστίθενται τα εξής: Herve, Tudor Hall, Patio.

Στην κατηγορία Bib Gourmand, που αναγνωρίζει την καλή σχέση ποιότητας-τιμής, υπάρχουν επίσης εξαιρετικές επιλογές. Αυτές είναι: Nolan, Oikeio, Cerdo Negro.

Σε αυτά προστίθενται φέτος τα: Jerár,  Fine Mess

Η λίστα των “προτεινόμενων” εστιατορίων παραμένει αναλλοίωτη, με 19 αθηναϊκά εστιατόρια που διακρίνονται. Αυτά είναι: Vezene, GB Roof Garden, Aneton, Okio, Sense, Linou Soumpasis k sia, Annie Fine Cooking, Simul, Cookoovaya, Seeds, Merceri, Aleria, Veritable, Le Pavillon.

Αυτή η αναγνώριση αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική γαστρονομική σκηνή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παράπονα για τη διανομή των αστεριών, η προοπτική είναι λαμπρή για τη χώρα με την αύξηση των αστεριών και την αύξηση των εστιατορίων στον οδηγό Michelin. Παρά την έλλειψη αστεριών, πολλά εστιατόρια εξακολουθούν να είναι αναγνωρισμένα, αν τοποθετούνταν σε άλλες πόλεις του κόσμου, θα είχαν πιθανότατα διακριθεί.

Πηγή: Newmoney