Το καλοκαίρι του 2021 στο πιο σαγηνευτικό τοπίο της Σαντορίνης, συστήθηκε για πρώτη φορά το εστιατόριο MIA’S. Μια ιδέα γεννημένη από ισχυρές αναμνήσεις και μαγειρικές μυρωδιές της ιδιοκτήτριας, Sellia Georges. Φέτος, το εστιατόριο επιστρέφει δυναμικά, με στόχο να προσφέρει μοναδικές και ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες και όχι μόνο, στους επισκέπτες του.
Τη Δευτέρα 04 Απριλίου το MIA’S σας καλωσορίζει ξανά στο αρχοντικό οίκημα που ατενίζει το Αιγαίο πέλαγος και καθηλώνει τον επισκέπτη, με την απαράμιλλη θέα της Καλντέρας. Στο MIA’S μπορεί κάποιος να απολαύσει το ανανεωμένο μενού με την υπογραφή της chef Αυγερία Σταπάκη και στη θέση της chef de cuisine την Έλλη Μιτράι. Εμπνευσμένο από αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και αποτυπωμένο με σύγχρονες τεχνικές, το φετινό μενού του εστιατορίου υπόσχεται να μεταφέρει τους καλεσμένους σε ένα γαστρονομικό ταξίδι.Μόνο στο MIA’S μπορεί να απολαύσει ο καλεσμένος κυρίως και ορεκτικά πιάτα ψημένα στον ειδικό φούρνο Josper που διαθέτει το εστιατόριο, ο οποίος προσδίδει μια ξεχωριστή μυρωδιά καπνιστού θωρακίζοντας παράλληλα όλες τις γεύσεις και μυρωδιές των προϊόντων. Φρέσκα θαλασσινά από το Αιγαίο, τυριά από Έλληνες εκλεκτούς παραγωγούς, λαχανικά από μποστάνια των Κυκλάδων, η φημισμένη παραδοσιακή φάβα της Σαντορίνης είναι μερικές μόνο από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με πολλά ακόμα ΠΟΠ προϊόντα.
Από φέτος μπορεί ο επισκέπτης να γευτεί στο εστιατόριο μεσημεριανό, δοκιμάζοντας το ‘’Galazio Lunch’’ καθώς επίσης και να δειπνίσει μέσα από τις επιλογές του ‘’Blue dinner’’. Η ομάδα του MIA’S επιθυμεί να μετατρέψει την επίσκεψη στο εστιατόριο, πιο ξεχωριστή και από ξεχωριστή, ώστε να δημιουργήσει για το κοινό μια ανεπανάληπτη βραδιά. Tο αρχοντικό που στεγάζεται το εστιατόριο χωρίζεται σε 3 χώρους ώστε να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις κάθε διαφορετικού θαμώνα. Το ατμοσφαιρικό εσωτερικό ‘’BAR’’ με την ανοικτή κουζίνα για εκείνους που αναζητούν μια ιδιωτική εμπειρία, το ‘’BALCONY’’ με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου για τους ρομαντικούς που αναζητούν γλυκές αναμνήσεις και το ‘’BELVEDERE’’ για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία της Καλντέρας και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Οίας.
Οι καλεσμένοι του MIA’S μπορούν να συνοδεύσουν τη γευστική εμπειρία τους με ξεχωριστά ποτά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από το αιγαιοπελαγίτικο μπλε. Συνταγές που έχουν δημιουργηθεί από ελληνικές πρώτες ύλες (όπως κίτρο Νάξου, Ελληνικό γιαούρτι, σουμάδα, λεβάντα…) και αποστάγματα, και οι οποίες έχουν ως στόχο να συστήσουν τις ελληνικές γεύσεις στους καλεσμένους. Για τους λάτρεις του κρασιού το MIA’S προσφέρει μια μεγάλη λίστα ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες όπως επίσης και διεθνής.
ΜΙΑ ιστορία που ξεκινά από μια δυνατή ανάμνηση. ΜΙΑ ιστορία που θέλουμε να αποτυπώσουμε στις μνήμες των επισκεπτών μας. ΜΙΑ εμπειρία που θα θέλουν να ζήσουν ξανά και ξανά.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.