Αν ανήκετε σε εκείνους που είναι μονίμως σε δίαιτα τότε σίγουρα θα έχουν περάσει 1,2…10 θερμιδομετρητές από τα χέρια σας (ειδικά, η έκδοση με το περίφημο κόκκινο βιβλιαράκι είχε γίνει φύλλο και φτερό στα χέρια μου).
Θα θυμάστε πως ο υπολογισμός των θερμίδων μιας μερίδας ήταν εξαιρετικά δύσκολος καθώς έπρεπε να αναζητήσετε αλφαβητικά όλες τις τροφές που περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε μερίδα, μετά έπρεπε να γίνει ανάλογος υπολογισμός βάσει της ποσότητας για να έχετε στο τέλος μία κατά προσέγγιση εκτίμηση των θερμίδων που καταναλώνατε (δίχως ανάλυση περί λιπαρών, ζάχαρης κτλ.) ενώ αρκετές τροφές δεν αναφέρονταν πουθενά μέσα στο βιβλιαράκι.
Η τεχνολογία ήρθε για να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα και έτσι η εταιρεία Tell Spec δημιούργησε ένα scanner που περνάει πάνω από τη μερίδα του φαγητού και συνδέεται με εφαρμογή στο smartphone δίνοντας αναλυτικά αποτελέσματα σχετικά με την ποσότητα των θερμίδων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα καταγράφει την πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης σε κάποιο συστατικό, την ύπαρξη γλουτένης, τεχνητά λιπαρά μέχρι και το παραμικρό ίχνος από παρασιτοκτόνο στην τροφή.
Όλα αυτά γίνονται μέσα από έναν αλγόριθμο που μετατρέπει τα δεδομένα που συλλέγονται από τη σάρωση σε διατροφικές πληροφορίες.
Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να επενδύσετε στο scanner – θερμιδομετρητή, καθώς η Tell Spec ψάχνει για χρηματοδότες του project, να ξέρετε πως θα είστε από τους πρώτους που θα πάρετε τη συσκευή μαζί με μία απεριόριστη ανάλυση της σάρωσης για 2 έτη.
Αν η ιδέα σας φαίνεται δελεαστική μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο:
Οι πιο σκεπτικοί μπορείτε να ταχθείτε υπέρ της διαιτολογικής άποψης πως «όταν τρως χωρίς ενοχές, δεν παχαίνεις» επομένως είναι καλύτερο να μην γνωρίζετε τι ακριβώς περιέχει το πιάτο σας!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!