Μια εντελώς διαφορετική και «πράσινη» συνταγή που μπορείς να την απογειώσεις χρησιμοποιώντας κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά
3-4 φλιτζάνια αρακά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λεμόνια – ξύσμα και το ¼ φλιτζάνι χυμό
2 φλιτζάνια ρόκα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον αρακά για να τον ζεματίζουμε ελαφρά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα ζυμαρικά με τον αρακά, το χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, και τη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με λάδι τρούφας σερβίροντας αμέσως.