Οι θαλασσινοί μεζέδες και το κρασί κυριαρχούν στα καλοκαιρινά τραπέζια. Είτε πρόκειται για μία συνάντηση στο σπίτι είτε για έξοδο σε κάποιο ταβερνάκι, τα καλαμαράκια, το χταπόδι, τα ψάρια κ.α αποτελούν την πρώτη επιλογή. Παράλληλα, το ιδανικό κρασί είναι αυτό που θα δώσει άλλη διάσταση στο τραπέζι που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας. Αυτή η εποχή απαιτεί φρέσκα και ευκολόπιοτα κρασιά που αποπνέουν αέρα ελληνικού καλοκαιριού με αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Αν, λοιπόν, κι εσύ αναζητάς το τέλειο κρασί που θα σε αναδείξει στην ιδανική οικοδέσποινα, σε έχουμε δύο προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν τους συνδαιτημόνες.
Κρασιά με ρίζες Κυκλαδίτικου αμπελώνα
Έχοντας συνδυάσει βαθιές γνώσεις για τις τοπικές ποικιλίες των Κυκλάδων με μοντέρνες τεχνικές οινοποϊησης, η ομάδα του Κτήματος Σιγάλα κατάφερε να δημιουργήσει δύο ξεχωριστά κρασιά, ιδανικά για το καλοκαίρι.
-Λευκό κρασί ή ροζέ;
Τα Les Iles de Sigalas, είναι κρασιά που αποπνέουν την χαλαρότητα του καλοκαιριού. Συνδυάζονται με εικόνες που φωτογραφίζουν τα ελληνικά νησιά. Ιδανικά για κάθε επισκέπτη ενός Κυκλαδίτικου προορισμού, που αναζητά μια κομψή και ποιοτική οινική εμπειρία με στοιχεία του τόπου και μια artisanal αισθητική.
Το Les Iles de Sigalas Λευκό είναι ένα κρασί που παντρεύει το Ασύρτικο με την γηγενή ποικιλία Μονεμβασιά. Το Les Iles de Sigalas Ροζέ από την άλλη αποτελεί ένα χαρμάνι των ποικιλιών Μαυροτράγανο και Μανδηλαριά. Και τα δύο είναι ανάλαφρα, δροσερά και φρουτώδη. Έχουν στοιχεία που αναδεικνύουν το Κυκλαδίτικο προφίλ των ποικιλιών και με βιδωτό πώμα που διευκολύνει την κατανάλωσή τους οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.
Πως να τα καταναλώσεις
Καταναλώνονται ευχάριστα μόνα τους, ενώ αποτελούν και ιδανικό συνδυασμό για τα πιάτα της ελληνικής νησιωτικής κουζίνας. Απολαύστε τα με ελαφρά ορεκτικά, θαλασσινά πιάτα και τηγανητούς μεζέδες. Θα έχεις, εσύ και η παρέα σου, την ευκαιρία να βιώσετε μια εμπειρία παραδοσιακής Κυκλαδίτικης ταβέρνας. Η σειρά κρασιών Les Iles de Sigalas, όπως και όλα τα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα διανέμονται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας.
Μάθε περισσότερα εδώ
Διαβάστε επίσης: Το τέλειο μυδοπίλαφο με ρύζι basmati! | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.