Δεν είναι τυχαίο πως όσο αυξάνεται η μερίδα φαγητού που λαμβάνουμε το ίδιο συμβαίνει και στην περιφέρειά μας. Είναι ένα στοιχείο που παίζει δραματικό ρόλο στην αύξηση βάρους που παρατηρείται ειδικά στο δυτικό πολιτισμό όπου η “αφθονία” έχει μετατραπεί σ’ έναν εφιάλτη θερμίδων. Το FoodNetwork έκανε τις συγκρίσεις ανάμεσα σ’ αυτά που τρώγαμε κάποτε και σ’ αυτά που καταναλώνουμε σήμερα και οι διαφορές είναι τρομακτικές.
Το κλασικό “bagel” του 1990 σου έκοβε την όρεξη και χόρταινες με 140 θερμίδες. 20 χρόνια μετά μοιάζει με μικρή μπάλα που σε “σκάει” με 350 θερμίδες!