Το κέικ σοκολάτας είναι σίγουρα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν. Αρέσει σε όλους και μπορείς να το συνδυάσεις με βουτυρόκρεμα, καραμέλα, σιρόπι ή σαντιγί για ένα μικρό treat στον εαυτό σου.

Υλικά:

1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κούπα ζάχαρη

8 1/2 κουτάλια της σούπας κακάο

1 1/2 κουτάλι γλυκού baking powder

1 1/2 κουτάλι γλυκού σόδα (μαγειρική)

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

1 κούπα γάλα

1 κουτάλι γλυκού καφές στιγμής

1/2 κούπα λάδι

2 κουτάλια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη

1 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τον καφέ στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά, το ενισχυμένο γάλα και το λάδι στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα μείγμα χωρίς πολλούς σβόλους. Προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη βανίλια (ή τη βανιλίνη) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα τελείως λείο (και πολύ υγρό) μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή φορμάκια για cupcake, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180ºC για 25-35′. Αν χρησιμοποιούμε ταψί που δεν έχει κάποιο άνοιγμα στη μέση (όπως μια φόρμα bundt) τότε μπορούμε απλά να απλώσουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Αν χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, αυτό πρέπει να βγει με μερικά ψίχουλα υγρού (αλλά όχι ωμού) κέικ πάνω του. Σκεπάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Tώρα έφτασε η ώρα να το απολαύσουμε!

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να προσθέσουμε 50-100 γρ. (μισή κούπα) λιωμένη σοκολάτα υγείας ή γάλακτος και 1/4 κούπας επιπλέον ζάχαρη στο κέικ για πιο πλούσια γεύση.