Πλούσια, κρεμώδης και απίστευτα νόστιμη συνταγή κοτόπουλου Alfredo! Μια συνταγή γεμάτη παρμεζάνα και μπορεί να γεμίσει το τραπέζι σου για κάθε περίσταση.
Υλικά
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 283γρ φρέσκο baby σπανάκι
- 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 425γρ τυρί Ricotta
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 φλιτζάνια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 15 λαζάνια
- 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
Για τη σάλτσα
Στο τηγάνι που έχουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , την παρμεζάνα, τη ρικότα, το πιπέρι, το αλάτι και το κοτόπουλο. Μόλις αρχίζει η κρέμα να σιγοβράζει αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη σάλτσα και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα βρασμένα λαζάνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα και πασπαλίζουμε με το 1/3 μοτσαρέλας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3 στρώσεις και στη συνέχεια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.