Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις του κοτόπουλου. Έχει εκπληκτική γεύση λόγω του σοταρισμένου σκόρδου, του μπέικον και της παρμεζάνας δένουν απίστευτα με την κρέμα και το σπανάκι. Με μόνο 30 λεπτά συνολικής δουλειάς, αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και νόστιμη.

Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα (ή στήθος κοτόπουλου)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι ζωμό κότας (ή ξηρό λευκό κρασί)
  • 1/2 φλιτζάνι τραγανό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • Τριμμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι, προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο, ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό (προαιρετικά, αν σας αρέσει πιο πηχτή σάλτσα)

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τα ψήνετε στο τηγάνι για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήστε το στην άκρη.

Λιώστε το βούτυρο στους υπόλοιπους χυμούς μαγειρέματος που έχουν απομείνει στο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου (ή το λευκό κρασί, αν χρησιμοποιείτε) και αφήστε τα να βράσουν ελαφρώς. Προσθέστε το τραγανό μπέικον και τηγανίστε για 1-2 λεπτά. Χαμηλώστε σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε ιταλικά καρυκεύματα και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας.

Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και την παρμεζάνα στη σάλτσα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για ένα ακόμη λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί. Για πιο πηχτή σάλτσα, προσθέστε το μείγμα καλαμποκάλευρου στο τηγάνι και συνεχίστε να σιγοβράζετε ενώ ανακατεύετε γρήγορα το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι και πασπαλίστε με νιφάδες πιπεριάς τσίλι και απλώνουμε με κουτάλι τη σάλτσα πάνω από κάθε μπούτι κοτόπουλου. Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή νουντλ, ρύζι κουνουπίδι ή λαχανικά στον ατμό.