Μια γεύση Ιταλίας στο πιάτο σας και πραγματικά χωρίς να πούμε τίποτα παραπάνω.

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό λουκάνικα

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3 τομάτες κομμένες σε κύβους

1 κουτί σάλτσα ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε το λουκάνικο αφού το έχουμε κόψει πριν σε φέτες. Όταν είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύοντας για ένα επιπλέον λεπτό. Σειρά έχουν οι κύβοι τομάτας, η σάλτσα, ο πελτές, ο βασιλικός, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τέλος, στη σάλτσα λουκάνικου προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα σιγοβράζοντας για 5 λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας.