Έχεις δοκιμάσει ποτέ naan; Αν όχι τότε πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, αν ναι τώρα έχεις την ευκαιρία να τα φτιάξεις μόνη σου.
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πακέτο ξηρή μαγιά (περίπου 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι (4 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το μέλι μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ με εξάρτημα ζύμης και τοποθετούμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα ενώ στη συνέχεια αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει αφρώδης. Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά προσθέτουμε αλεύρι, γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και αυγό. Αυξάνουμε τη ταχύτητα σε μέτρια για περίπου 3 λεπτά μέχρι να είναι το μείγμα ελαφρά κολλώδες. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να διαμορφώσουμε μια μπάλα. Λαδώνουμε ένα μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη ζύμη καλύπτοντας με μια υγρή πετσέτα. Τοποθετούμε σε ζεστό χώρο μέχρι να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη αλευρώνουμε μια επιφάνεια και κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε με ένα πλάστη κάθε κομμάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας μεγάλος κύκλος ενώ στη συνέχεια απλώνουμε και από τις δύο πλευρές το μείγμα βουτύρου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό τη κάθε πλευρά. Μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.