Απογευματινός καφές στο σπίτι; Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη κάνεις οπωσδήποτε.
Υλικά
600g μήλα αποφλοιωμένα
225g βούτυρο
250g συν 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
130g αλεύρι
200g αλεύρι σίκαλης
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
2 κ.σ. κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη για να πασπαλίζουμε από πάνω
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες ενώ παράλληλα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη ενώ αφήνουμε να μαλακώσουν για 20 λεπτά.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες ενώ παράλληλα προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά χτυπώντας καλά. Τοποθετούμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά.
Τοποθετούμε στη βάση της φόρμας του κέικ μια σειρά μήλα και απλώνουμε λίγο από το μείγμα μέχρι τη μέση της φόρμας ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα ομοιόμορφα και πάλι το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα.