Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά. Αν χρόνια τώρα ζηλεύεις τα gingerbread cookies που βλέπεις στις ταινίες ήρθε η ώρα να τα ετοιμάσεις μόνη σου.
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι μελάσσα
1-2 κουταλιές σούπας γάλα
Για το Γλάσο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη μαρέγκας
4 – 6 κουταλιές σούπας νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι για 20 δευτερόλεπτα.
Στο μπολ ενός μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το βούτυρο ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε τη μελάσσα, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και όλα τα συστατικά του πρώτου μπολ προσθέτοντας το επιπλέον γάλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε μέρος ομοιόμορφα ώστε να μπορέσουμε να κόψουμε τα μπισκότα με κουπ πατ. Τοποθετούμε τη ζύμη στη
κατάψυξη για 10 λεπτά και μετά χωρίζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο.
Για το γλάσο:
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη μαρέγκας στο ηλεκτρικό μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας και νερό και βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Χρωματίζουμε σύμφωνα με το σχέδιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ σχεδιάζοντας.