Λατρεύεις τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια; Μάλλον αυτή η συνταγή έχει φτιαχτεί για εσένα!
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πακέτα μείγμα μανιταριών
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ φλ τριμμένη ρικότα
¼ φλ τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας παραλείποντας το αλάτι και το βούτυρο ενώ κρατάμε 1/3 φλ από το νερό τους. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ενώ σειρά έχουν το σκόρδο και τα μανιτάρια όπου τα μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αλάτι αφήνοντας να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στο μισό. Ανακατεύουμε το 1/3 φλ από το νερό των ζυμαρικών με τον άνηθο, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το ξύδι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο ρικότα και λίγη παρμεζάνα.