Η ελληνική κουζίνα (όχι να το παινευτούμε) είναι από τις καλύτερες στον κόσμο! Ο πλούτος της ελληνικής γης και τα μεσογειακά προϊόντα σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εκπληκτικές γεύσεις που θα σας μαγέψουν! Μία συνταγή, η οποία μυρίζει καλοκαίρι (αλλά μπορείτε να την απολαύσετε όλες τις εποχές) είναι το γεμιστό καλαμάρι με φέτα στη σχάρα. Είναι πανεύκολο να την ετοιμάσετε, σούπερ θρεπτική και πεντανόστιμη, ενώ όπως ισχύει σε όλες τις συνταγές αυτού του τύπου μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας να οργιάσει για τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε…
ΥΛΙΚΑ
- 4 καθαρισμένα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους (1 κιλό περίπου)
- 4-8 κομμάτια τυρί φέτα
- Για το μαρινάρισμα
- 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Φύλλα Κολιάνδρου
- Ρίγανη
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Φέτες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και πλύντε με άφθονο νερό τα καλαμάρια και το κυριότερο είναι να αφαιρέσετε τους σάκους με το μελάνι. Προετοιμάστε τη μαρινάδα συνδυάζοντας το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη. Ανακινήστε και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Είτε στη σχάρα, είτε σε ένα τηγάνι προσθέστε τα καλαμάρια με τη φέτα και αμέσως μετά ρίξτε το αποτέλεσμα της μαρινάδας. Αφήστε το να ψηθεί για 30 λεπτά και προσεκτικά γεμίστε τα καλαμάρια με τη ψητή φέτα και τα φύλλα κολιάνδρου. Ψήστε στη σχάρα σε χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι τα καλαμάρια αποκτήσουν ένα λευκό χρώμα και η επιφάνεια τους ροδίσει. Γυρίστε τα τουλάχιστον μία φορά, έτσι ώστε να επιβεβαιώσετε ότι έχει ψηθεί επαρκώς. Μην το παρακάνετε βέβαια με το ψήσιμο, καθώς μπορεί το αποτέλεσμα να βγει κάπως σκληρό και δύσκολο στο μάσημα. Σερβίρετε με τις φέτες λεμόνι και με συνοδευτικά λαχανικά εφόσον το επιθυμείτε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!