Σίγουρα ο συσχετισμός της ζεστής σοκολάτας με την πορτοκαλί κούπα σου φάνηκε πολύ περίεργος, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων της Βαλένθιας και της Οξφόρφης, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό ή το ρόφημα έχει σχέση με την αίσθηση της γεύσης. Για παράδειγμα, αν θες να τρως λιγότερο τότε πρέπει να επιλέξεις ένα μπλε πιάτο εξαιτίας της αντίθεσης του χρώματος με το φαγητό.
Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άτομα, τα οποία δοκίμασαν ζεστά ροφήματα σε τέσσερα διαφορετικά χρωματιστά ποτήρια, από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αυτόματης πώλησης. Στη συνέχεια έπρεπε να βαθμολογήσουν από το 1 εώς το 10 την απόλαυση, την γεύση, το άρωμα και την γλυκύτητα της σοκολάτας.
Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας έδειξαν ότι η σοκολάτα που σερβίρεται σε πορτοκαλί ποτήρι είναι καλύτερη, ενώ σε λευκό χειρότερη. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας:
«Το χρώμα του δοχείου όπου σερβίρονται τα τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει ορισμένα χαρακτηριστικά τους, όπως η γεύση και το άρωμα».