Μετά απο το Πασχαλινό τραπέζι, με την τεράστια ποσότητα κρέατος που θα έχετε καταναλώσει μπορεί να θέλετε ένα ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα. Σας έχω μια εναλλακτική και πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστές ντομάτες που σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 6 μεγάλες ντομάτες
  • Συσκευασία 250γρ ρύζι
  • 3 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 80 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρέστε το εσωτερικό της ντομάτας με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ζεσταίνουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέσα, το πέστο, τα τρία τέταρτα της μοτσαρέλας και το σπανάκι.

Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα του ρυζιού στις ντομάτες και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.