Eδώ και δύο περίπου χρόνια υπάρχει μια νέα μόδα, η Cone Pizza. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις δοκιμάσει πάντως εγώ τη λατρεύω και αυτό και σου την προτείνω τη συνταγή.
Υλικά
3 1/2 έως 4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φάκελο ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλυτζάνια βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
σάλτσα πίτσας
Πεπερόνι
Κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
Βασιλικός
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία προσθέτουμε το ζεστό νερό και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα. Αν η ζύμη κολλάει προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια ελαιόλαδο ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε το αλεύρι μέσα στο μπολ καλύπτοντας με μια πλαστική μεμβράνη περιμένοντας να διπλασιαστεί για μια περίπου ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για δέκα λεπτά ενώ έχουμε τοποθετήσει μια καθαρή πετσέτα από πάνω τους.
Όσο η ζύμη φουσκώνει καλύπτουμε 10 χωνάκια παγωτού με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια με σπρέι μαγειρικής. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμο κόβουμε σε λωρίδες και καλύπτουμε το χωνάκι ξεκινώντας από το κάτω μέρος. Ψήνουμε τους κώνους σε 200 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να σταθεροποιήσουμε το σχήμα τους. Αφαιρούμε τους κώνους από το φούρνο και διαχωρίζουμε από το χωνάκι του παγωτού. Τώρα αρχίζουμε να γεμίζουμε με τα υλικά που έχουμε επιλέξει. Ψήνουμε ξανά σε όρθια θέση μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 5 λεπτά.