Υλικά:

Για τη βάση:

400 γρ μπισκότα γεμιστά (βανίλιας)

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

500 γρ γιαούρτι (όσο πιο απλό γίνεται, κατά προτίμηση στραγγιστό)

400 γρ τυρί κρέμα

2 φακελάκια ζελέ

1 ποτήρι νερό

½ κούπα ζάχαρη

Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας ρόφημα γάλακτος σε σκόνη με γεύση φράουλα

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μας στο φούρνο μικροκυμάτων και θρυμματίζουμε τα μπισκότα (κατά προτίμηση σε πολυκόφτη, αλλιώς βάζουμε τα μπισκότα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα). Στη συνέχεια ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα μπισκότα και απλώνουμε σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα της επιλογής μας (εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλή 20 εκατοστών).

Μόλις απλώσουμε το μείγμα καλά στον πάτο του ταψιού το βάζουμε στο ψυγείο και προχωράμε στην κρέμα.

Για την κρέμα:

Αδειάζουμε σε πυρίμαχο μπολ τα δύο φακελάκια ζελέ και ένα ποτήρι κρύο νερό και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα βάζουμε το μπολ στο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για 1-2 λεπτά κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να μη βλέπουμε πια κρυστάλλους από το ζελέ. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι.

Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη [και το ρόφημα γάλακτος (η nesquik κυκλοφορεί ένα) εάν αποφασίσουμε να το χρησιμοποιήσουμε] και χτυπάμε με μίξερ ή αυγοδάρτη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα του ζελέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί σε ένα αρκετά ρευστό μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση του cheesecake και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μόλις παγώσει, κόβουμε και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά:

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθεί όπως εμείς θέλουμε, με μπισκότα ή ζελέ με άλλη γεύση. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει cheesecake με μπανάνα και βάση από μπισκότα σοκολάτας, ή cheesecake με πορτοκάλι και βάση από μπισκότα βανίλιας με γέμιση πορτοκαλιού. Είναι πραγματικά ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις.