Για εμάς τους εθισμένους στη Nutella, αυτά τα νέα που διαβάσαμε σήμερα στον Independent δεν είναι απλά άσχημα νέα. Πώς θα ζήσουμε μακριά της δεν ξέρουμε. Διότι σύμφωνα με έρευνα που βρήκε το φως της δημοσιότητας, η Nutella έχει συστατικά που είναι καρκινογόνα. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για το φοινικέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει απαλή υφή και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Σύμφωνα μάλιστα και με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το συγκεκριμένο έλαιο είναι το πιο καρκινογόνο συγκριτικά με τα υπόλοιπα λάδια. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι αν το φοινικέλαιο χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου, τότε μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο.
Από την άλλη ο διευθυντής προμηθειών, ο οποίος έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλές τέτοιες παρόμοιες αντιδράσεις, της Ferrero Vincenzo Tapella δήλωσε: «Αν φτιάξουμε τη Nutella χωρίς φοινικέλαιο το προϊόν θα μοιάζει με υποκατάστατο και δεν θα έχει τη γεύση που έχει».
Μπήκε στην black list και η Nutella!