Ένα ουράνιο τόξο ζυμαρικών και λαχανικών στο τραπέζι σας!
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά farfalle
2 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο
2 φλιτζάνια σπαράγγια κομμένα στη μέση
1 μεγάλη γλυκιά πιπεριά σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για περίπου 7-10 λεπτά. Ανακατέψτε το σπανάκι, τον αρακά και τις τοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 επιπλέον λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας το νερό, το λεμόνι και τον βασιλικό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τριμμένη παρμεζάνα.