Η Κρήτη είναι αγαπημένο νησί και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ομορφιά του. Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με αρκετούς αιώνες ιστορίας. Φυσικά μακριά από την ιστορία, το συγκεκριμένο νησί είναι γεμάτο με οροσειρές και φαράγγια που θα σε μαγέψουν για εσένα που ζεις τη ζωή σου στα ακρά αλλά και φυσικά υπέροχες παραλίες που θέλεις να μείνεις μέχρι αργά το βράδυ εκεί. Τι πρέπει να δεις οπωσδήποτε; Πάμε να ξεκινήσουμε:
- Αγιοφάραγγο – Η απίθανη παραλία που πρέπει να “κοπιάσεις” για να την απολαύσεις
- Λουτρό – Είναι στα Σφακιά και θα απολαύσεις τις βόλτες αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα
- Κνωσσός – Με ιστορία πάνω από 3000 χρόνια δεν γίνεται να μη σε μαγέψει
- Ελαφονήσι – Ροζ παραλία με καταγάλανα νερά, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
- Το φαράγγι της Σαμαριάς – Το άκουγες για χρόνια, ευκαιρία να το περπατήσεις
- Βόλτα στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου δίπλα στη θάλασσα (και απίθανες instagrammικές φωτογραφίες)
- Φαλάσαρνα – Χωρίζονται σε μικρές και μεγάλες παραλίες και θα απολαύσεις τις βουτιές σου ανάλογα με το αν θες πολύ κόσμο ή όχι
- Σπιναλόγκα – Ένα νησάκι με μεγάλη ιστορία
- Ανώγεια – Γιατί θα λατρέψεις το φαγητό, όχι μόνο σε αυτό το χωριό αλλά σε οποιοδήποτε
Και καλά τα αξιοθέατα αλλά αν θέλεις να πιεις το ποτάκι σου τι θα κάνεις; Το ταξίδι εξερεύνησης του Οίκου Μεταξά, παρέα με την ομάδα του The Clumsies, φέτος είχε αντικείμενο διερεύνησης την Κρήτη. Η συνεργασία αυτή που αποτελεί φόρο τιμής στην κοινή τους πατρίδα, ήταν και φέτος μια ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από μοναδικές δημιουργίες, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της.
Η πρώτη στάση ήταν στο μαγικό Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Εκεί ο Philip Bischoff, Head Bartender του δεύτερου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, του “Manhattan”, στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο “Four Seasons”, στην Μπανγκόκ, εγκαινίασε το Explore Greece Vol. 2 με φόντο το ηλιοβασίλεμα, σ ένα ατμοσφαιρικό cocktail party. Πάνω από 150 καλεσμένοι δοκίμασαν τα signature cocktails του Philip, με το “Peaches” cocktail & το “Greek Meli”, που πάντρευε όλα τα ελληνικά στοιχεία, σ’ ένα ποτήρι, να αποτελούν highlights της βραδιάς.
Την επόμενη ημέρα ακολούθησε ένα υψηλών προδιαγραφών Masterclass, από το Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη, στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi. Εκεί 50 top bartenders απ’ όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν METAXA Signature cocktails από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής γης. Με την ολοκλήρωση του Masterclass, οι καλεσμένοι απήλαυσαν METAXA cocktails με την υπογραφή του The Clumsies Team, όπως το “Cretan el Draque”, μια ιστορική συνταγή με το twist του METAXA, αλλά και το “Cretan Mule”, ενώ ακολούθησε κρητικό γλέντι με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.
Τρίτη στάση στα Χανιά και στο γραφικό και ξεχωριστό Café Boheme, εκεί οι Shingo Gokan, από το “Speak Low” της Σαγκάη, 20ο καλύτερο στον κόσμο, και η Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης, 16ο καλύτερο στον κόσμο, παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες, με METAXA 12 Αστέρων, σε πάνω από 150 καλεσμένους. Από τα signature cocktails, ξεχώρισαν το “Cretan Spirit” του Shingo, με τον τέλειο συνδυασμό των τυπικών γεύσεων της Κρήτης και το “Voyage of Themistocles” της Jillian, ένα tribute στον παππού της που έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική το 1914, με το ομώνυμο πλοίο.
Η εβδομάδα έκλεισε με ένα Masterclass πάνω στο πλοίο, από τον Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη, το οποίο παρακολούθησαν 40 από του πιο Influencial Bartenders παγκοσμίως.