Είσαι σε σχέση. Βγαίνετε μαζί, κάνετε σεξ, επικοινωνείτε καθημερινά…κάνετε όσα προβλέπει το “πρωτόκολλο” των σχέσεων.
Τότε εσύ γιατί αισθάνεσαι τόση μοναξιά μέσα σε αυτή τη σχέση;
Αν έχεις αυτή την αίσθηση αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί την έχεις, ρίξε μια ματιά σε μερικά χαρακτηριστικά σημάδια που φανερώνουν πως σε αυτή η σχέση δεν αποτελείται από δύο άτομα, αλλά από έναν που τα κάνει όλα και για τους δύο:
1. Εσύ εκκινείς την επικοινωνία
Από την πρώτη “Καλημέρα” ως την τελευταία “Καληνύχτα” ως τη συζήτηση που θα πιάσετε όταν είστε έξω για καφέ ή φαγητό και εκείνος χαζεύει το κινητό του. Αν το καλοσκεφτείς αν δεν ήσουν εσύ εκείνη που αναζητά συνεχώς αφορμές για διάλογο, μάλλον δεν θα επικοινωνούσατε καθόλου.
2. Δεν σου ανταποδίδει ποτέ μια χάρη
Στις ευτυχισμένες σχέσεις δεν υπάρχει η έννοια “θυσία” γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ποτέ έτσι μια εξυπηρέτηση ή τη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στον σύντροφο σου. Σε άλλες σχέσεις πάλι, υπάρχει αυτή η αίσθηση όταν ο ένας είναι πάντα εκείνος που τρέχει για τον άλλον και ο άλλος δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να αποδείξει με κάποια πράξη του πως κι εκείνος νοιάζεται και θέλει να φροντίσει το ταίρι του.
3. Όλοι είναι προτεραιότητα εκτός από εσένα
Οι φίλοι, οι γονείς (ειδικά η μάνα του), τα ανίψια του, ο σκύλος του, οι συνάδελφοι με τους οποίους παίζει μπάσκετ 5 μέρες την εβδομάδα! Μέχρι και με τον μανάβη του θα φροντίσει να κανονίσει καφέ αντί για σινεμά μαζί σου.
4. Απολογείσαι ακόμα και γι’αυτά που δεν έχεις λόγο να απολογείσαι
Οι εντάσεις σας είναι συχνές και δεν οδηγούν πουθενά, οπότε από ένα σημείο και μετά προτιμάς να πάρεις το φταίξιμο πάνω σου για να σταματήσει ο καυγάς και να επιστρέψετε στην υποτιθεμένη ευτυχία σας.
5. Νιώθεις την ανάγκη να δικαιολογείς τη συμπεριφορά του στους συγγενείς και τους φίλους σου
Οι κοντινοί σου άνθρωποι το βλέπουν πως δεν είσαι ευτυχισμένη και πως δεν σου συμπεριφέρεται καλά αλλά εσύ για να τους ρίξεις σκόνη στα μάτια (μάλλον γιατί δεν αντέχεις να παραδεχτείς το ίδιο στον εαυτό σου) προτιμάς να μοιράζεις δικαιολογίες: “Ήταν πολύ κουρασμένος”, “Δέχεται πολλή πίεση στη δουλειά”, “Είχε δυσκοιλιότητα” (μέχρι κι αυτό είσαι διατεθειμένη να πεις).
6. Ποια προβλήματα σχέσης;
Νιώθεις την ανάγκη να συζητήσετε τα προβλήματα της σχέσης σας αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει: ”Δεν βλέπω προβλήματα” θα σου πει. Μα φυσικά, δεν βλέπει προβλήματα αφού έχει φτιάξει μια σχέση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και δεν έχει διάθεση να χάσει τη μαριονέτα του (σε’σένα αναφέρομαι).
7. Είσαι σε ένα μόνιμο άγχος
Η ευτυχισμένη σχέση είναι αυτή που σου χαρίζει ηρεμία και την αίσθηση πως όλα τα πράγματα έχουν μπει στη θέση τους. Αντιθέτως, εσύ βρίσκεσαι σε μια μόνιμη νευρικότητα ενώ ποτέ άλλοτε δεν ένιωθες τόσο μπερδεμένη τη ζωή σου.
Και αν μετά από όλα αυτά χρησιμοποιήσεις το χαρτί του “Για να είναι ακόμα μαζί μου πάει να πει πως θέλει να είναι σε αυτή τη σχέση”, θα συμφωνήσω μαζί σου, μόνο που το θέμα δεν είναι αν θέλει να είναι αυτός σε σχέση μαζί σου, αλλά αν θέλεις εσύ να είσαι μαζί του έτσι.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!