Κάποτε χώριζες και το μόνο που έκανες ήταν να ελέγχεις κάθε τρία λεπτά το σταθερό σου τηλέφωνο για να δεις αν λειτουργεί η γραμμή (κάποτε ο ΟΤΕ δεν παρείχε τις προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα). Σήμερα, χωρίζεις και τσεκάρεις το προφίλ του πρώην σου στο Facebook, τα status, τα posts,τις νέες φωτογραφίες, τα check-ins, τα tweets του, που ξέρεις μπορεί κάποιο tweet να αναφέρεται σε ’σένα, το instagram, youtube channel, μήπως ανεβάζει τραγούδια χωρισμού; Μήπως κάποιο τραγούδι αναφέρεται σε ‘σένα; κ.ο.κ
Σε μια σκηνή της ταινίας «Απλώς δεν σε γουστάρει» η Drew Barrymore νοσταλγεί την εποχή που είχε μόνο ένα σταθερό τηλέφωνο κι έναν τηλεφωνητή να τσεκάρει αντί να απορρίπτεται από 7 διαφορετικές τεχνολογίες. Παρόλο που γέλασα όταν είδα στην σκηνή κουνώντας καταφατικά το κεφάλι, ξαφνικά το χαμόγελο πάγωσε. Δυστυχώς, δεν είχα παρά να συμφωνήσω με την Drew (τη αποκαλώ με το μικρό της, λόγω ταύτισης) «είναι εξουθενωτικό» να παρακολουθείς τόσες πλατφόρμες επικοινωνίας και social media ταυτόχρονα.
Όταν χωρίζεις, το smartphone και η 3G ή 4G σύνδεσή σου μετατρέπονται στον κατάσκοπο του πρώην σου. Η οθόνη του κινητού σου γεμίζει με ειδοποιήσεις ο Χ. ήταν εκεί, ο Χ. βγήκε φωτογραφία αγκαλιά με μια άγνωστη, ο Χ. έγραψε «καλύτερα μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου», ο Χ. ανέβασε Δέσποινα Βανδή «περνώ και μόνη μου καλά», αυτός που κάθε χρόνο σε έσερνε στο Rockwave Festival. Ως εδώ καλά, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου είναι ολοφάνερο πως ο Χ. δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό σας.
Τι γίνεται όμως όταν ο Χ. ανεβάζει το άσμα «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα» κι εσύ νομίζεις πως είναι αλληγορικό το νόημα κι ο αετός είσαι εσύ; Έκανε like στο status σου στο Facebook που έγραφες «Καλημέρα», τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Τι σημαίνουν τα τρία θαυμαστικά που έβαλε στο τέλος του tweet του; Ποια είναι αυτή που έκανε like στη φωτογραφία του;
Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, όταν χωρίζουμε δεν είμαστε 100% ο λογικός εαυτός μας και τείνουμε να παίρνουμε τα πράγματα λίγοοοο πιο προσωπικά. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που ένας χωρισμός έχει καταλήξει σε επανασύνδεση αλλά αν ανήκεις στην περίπτωση που είχες σοβαρούς λόγους που χώρισες και που θέλεις να προχωρήσεις μπροστά, άσε το κινητό σου κάτω.
Μπορεί να μιλάμε για ένα νέο πρωτόκολλο χωρισμών στην εποχή των social media αλλά η συνταγή είναι η ίδια, παλιά και κλασσική, «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός». Προσπάθησε για ένα διάστημα να κρύψεις το προφίλ και γενικά να μην λαμβάνεις ειδοποιήσεις του, και αν έχετε κοινούς φίλους καλό είναι να εφαρμόσεις την ίδια τακτική και σε εκείνους. Ο χωρισμός είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και μαζοχιστικός.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!