Όταν ήσουν μικρή έντυνες την Barbie σου νύφη και ονειρευόσουν πως θα είναι εκείνη η μέρα για εσένα. Μεγαλώνοντας ανακάλυψες πως τα πράγματα είναι λίγοοοοοοοο πιο περίπλοκα.
Αν είσαι αγόρι, δεν είχες τις ίδιες ανησυχίες εκτός από το αν θα σου πέσει καλή κάρτα-αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή για να την ανταλλάξεις την επόμενη μέρα στο σχολείο, αλλά μεγαλώνοντας ανακάλυψες πως ο γάμος δεν είναι ακριβώς “μια βόλτα στο πάρκο”.
Το “στρίβειν δια του αρραβώνος” πολλοί αγάπησαν και σίγουρα υπάρχουν αιτίες γι’αυτό άλλες περισσότερο γυναικείες και άλλες περισσότερο αντρικές, οι κυριότερες πάντως είναι:
“Θα πάψουμε να κάνουμε σεξ”. Top φοβία κυρίως λόγω της ρουτίνας που επέρχεται σε μια μακροχρόνια σχέση. Πρώτον, η ρουτίνα είναι στο χέρι των δύο να αλλάξει και δεύτερον, λένε πως μετά το γάμο το ζευγάρι καυγαδίζει περισσότερο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διοχετευθεί η ένταση μιας διαφωνίας; (το πιάσαμε το υπονοούμενο νομίζω…;-))
“Κι αν συμβεί κάτι τόσο σοβαρό που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε;” Ο μεγαλύτερος φόβος για τη δέσμευση σε όλο του το μεγαλείο. ΟΚ, ο γάμος με παπά και με κουμπάρο είναι πιο δεσμευτικός από τη σχέση, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά, αλλά σημασία δεν έχει αν θα προκύψει ένα διαζύγιο ή απλώς ένας χωρισμός αλλά τι μπορεί να κάνει το ζευγάρι για να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση είτε βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, είτε μέσα σε ένα γάμο.
“Δεν θέλω ποτέ να πάρω διαζύγιο” ΟΚ, κανένας δεν παντρεύεται με σκοπό να πάρει διαζύγιο αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που παντρεύτηκαν, χώρισαν, παντρεύτηκαν ξανά, που δεν έπαψαν να αναζητούν την ευτυχία όσα νέα ξεκινήματα κι αν χρειάστηκαν να κάνουν στη ζωή τους.
“Φοβάμαι πως θα αγαπάει τα παιδιά περισσότερο από εμένα” Αντρική φοβία, κυρίως. Λοιπόν, μάνα δεν έχω γίνει άλλα όλοι μιλάνε για ένα τελείως διαφορετικό αγάπης που δεν συγκρίνεται με την ερωτική και πως συχνά αγαπάς ακόμα περισσότερο το ταίρι σου επειδή δημιουργήσατε μαζί έναν άνθρωπο. Στην πορεία είναι πολύ σημαντική η από κοινού φροντίδα του παιδιού, έτσι ώστε ούτε το παιδί να “γαντζωθεί” από τη μάνα αλλά ούτε και να συμβεί το αντίθετο, και βάλε τη γιαγιά στο παιχνίδι προκειμένου να κανονίσετε ως ζευγάρι τα “ραντεβουδάκια” σας.
“Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή δεν είμαστε στην ίδια σελίδα;” Ναι, η αλήθεια είναι πως αν δεν έχετε κοινούς στόχους ή δεν θέλεις να στηρίξεις το ταίρι σου στους δικούς του, γιατί έχεις άλλες προσδοκίες ή πεποιθήσεις, είναι καλύτερο να μην ανταλλάξετε βέρες. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου, να του μιλήσεις για τα όνειρα, τις επιδιώξεις, για το πως βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον. Αν για παράδειγμα, φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως CEO της εταιρείας που εργάζεσαι και ο σύντροφος σου θέλει να γίνεις η μάνα των 5 παιδιών του, είναι καλύτερο να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας πριν το γάμο.
Σε μερικές καταστάσεις, όσα “μέτρα ασφαλείας” κι αν λάβεις, δεν θα ξέρεις τι θα συμβεί αν δεν δοκιμάσεις. Υπάρχουν φοβίες και φοβίες, άλλες έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης και άλλες είναι απλώς υπεραναλύσεις. Διάλεξε για τι ακριβώς πρόκειται, και αντιμετώπισε το φόβο σου κατά πρόσωπο (δηλαδή ρίξε μια ματιά στη στήλη Γάμος του That’s Life).
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!