Αν με το έτερον ήμισυ είχατε ανταλλάξει ραβασάκια ή περιμένατε να τελειώσει η συνομιλία της μαμάς με τη θεία Τούλα στο σταθερό προκειμένου να του πείτε μια γλυκιά καληνύχτα, τότε μάλλον είστε μαζί από το σχολείο.
Αν ανήκετε σε όλους τους υπόλοιπους που φλερτάρουν μέσω sms, instant messaging, chat, τότε συχνά έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το πρωτόκολλο του σύγχρονου φλερτ. Για να σας λύσουμε τις απορίες, συγκεντρώσαμε τους νέους κανόνες:
1. Μετά από πόση ώρα απαντάς στο μήνυμα
Αν πρόκειται για το πρώτο μήνυμα με το οποίο έρχεστε σε επαφή και φαίνεται πως έχετε το έχετε διαβάσει, τότε απαντήστε εντός ενός λεπτού. Ο χρόνος μειώνεται αν πρόκειται για απάντηση σε συζήτηση που ήδη διεξάγεται σε κάποια πλατφόρμα επικοινωνίας. Σε γενικές γραμμές, εκτός αν υπάρχει πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να απαντήσετε άμεσα, μην ανταποκριθείτε μετά από ώρες. Στην εποχή της άμεσης επικοινωνίας θεωρείται “εσκεμμένο” και “μπλαζέ”.
2. Να στείλω το πρώτο μήνυμα ή να περιμένω να το κάνει εκείνος; Ιδού η απορία
Ανήκεις σε εκείνες που πιστεύουν πως ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Ωραία θεωρία αλλά είναι του προηγούμενου αιώνα. Αν σου αρέσει πολύ, πάρε την πρωτοβουλία και ξεκίνα την επικοινωνία ως δυναμική γυναίκα που είσαι και αντιμετώπισε τις συνέπειες, καλές ή κακές, ως ενήλικας.
Το πρόβλημα προκύπτει όταν είσαι εκείνη που πάντα στέλνει το πρώτο μήνυμα στην επικοινωνία σου με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει. Αν η άλλη πλευρά δεν παίρνει την αντίστοιχη πρωτοβουλία τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τόσο να έρθει σε επαφή μαζί σου…
3. …που μας φέρνει στην “αναλογία του γκρι”
Η “αναλογία του γκρι” είναι ένας σύγχρονος τρόπος να αξιολογήσεις αν το φλερτ μέσω sms οδηγεί όντως κάπου… Θα αναφερθώ σε ορολογία iPhone οπότε συμπληρώστε τα αντίστοιχα χρώματα οι κάτοχοι άλλων smartphones.
Κάνε μια αναδρομή στην επικοινωνία σας, αν τα περισσότερα μηνύματα είναι γκρι (εισερχόμενα) τότε μάλλον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά του. Αν πάλι τα περισσότερα μηνύματα είναι μπλε ή πράσινα (σταλμένα), τότε σταμάτα να επικοινωνείς μαζί του, μέχρι η οθόνη γεμίσει με γκρι μηνύματα. Αν όχι, τότε μάλλον πρόκειται για κλασσική περίπτωση “απλώς, δεν σε γουστάρει”.
4. Με μέτρο τα emoticons
Μας εξυπηρετούν αλλά μεταξύ μας, είναι λίγο παιδικά, και πολλές φορές δείχνουν πως δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Τα emoticons δίνουν έμφαση σε αυτά που δηλώνουμε και κατά συνέπεια φανερώνουν την προσωπικότητα μας. Γι’αυτό η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί είναι συμπληρωματική, δεν λειτουργεί ως υποκατάστατο των λέξεων.
Και μην ξεχνάς, αν η επικοινωνία ρέει (και υπάρχει σωστή αναλογία γκρι-πράσινο/μπλε) τότε άφησε στην άκρη τα κινητά, και πηγαίνετε καμιά βόλτα!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!