Από την στιγμή που μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον μαθαίνεις να μην ψάχνεις την ευκαιρία για να τον κρίνεις με κάθε ευκαιρία αφού το σημαντικό είναι πως τον αγαπάς και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια συγκεκριμένα θέματα που είναι πραγματικά καλό να αποφεύγει κανείς να ανοίγει κουβέντα με ημιάγριες διαθέσεις, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη σχέση και να σβήσει το πάθος της σε χρόνο μηδέν. Πρέπει να μάθεις να αγαπάς με έναν υγιή τρόπο και να μη βιάζεσαι να πάρεις επικριτικό ύφος. Ειδικά όταν αφορά τα παρακάτω 8 πράγματα…
Το παρελθόν του
Όλοι μας έχουμε ένα παρελθόν. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κρίνεις κάποιον για το ποιος ήταν ή τι έκανε πριν από 5 χρόνια. Το τώρα είναι που μετράει και όλοι αλλάζουμε μέσα στο χρόνο. Και το βασικότερα μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας.
Τις συνήθειές του στο φαγητό και στη γυμναστική
Εκτός κι αν δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν χρειάζεται να στραβομουτσουνιάζεις εάν φάει 4-5 μπισκότα μαζεμένα ή δεν κάνει γυμναστική για κανένα μήνα. Ναι όταν παρατηρείς υπερβολές πρέπει να τις τονίζεις διακριτικά, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τον big brother κάθε μέρα και να κρίνεις την παραμικρή πηρουνιά!
Τα περίεργα σωματικά του “τικ”
Φτερνίζεται πάντα 5 φορές στη σειρά; Όταν χασμουριέται κάνει σαν τρένο; Πάμε στοίχημα πως έχεις κι εσύ διάφορες παραξενιές αλλά εκείνος είναι ευγενικός και δεν τις κάνει θέμα. Είναι απλές συνήθειες που δεν τις κάνει επίτηδες και το βασικότερο δεν σου κοστίζουν κάτι. Μπορείς απλά να τις κατατάξεις στο “cute” section και όχι στο “ενοχλητικό”.
Την εμφάνισή του
Φόρεσε εκείνο το πουκάμισο που δεν το χωνεύεις; Έμεινε πάλι δύο ημέρες αξύριστος; Δεν λέει να βγάλει εκείνο το αγαπημένο του τζιν; Εάν το αγαπάς αυτό το άτομο πρέπει να το αφήσεις να είναι ο εαυτός του και να το κάνεις να αισθάνεται άνετα. Άνετα δίπλα σου.
Να εκτιμάς αυτό που προσφέρει και όχι να γκρινιάζεις γι’ αυτό που δεν κατάφερε
Μη ζητάς συνέχεια παραπάνω πράγματα. Να λες “ευχαριστώ” και “μπράβο” για τα 2-3 που σου πρόσφερε και να μην παραπονιέσαι για εκείνο το ένα που ξέχασε να κάνει. Μην γεμίζεις με τοξικότητα μία σχέση χωρίς να υπάρχει λόγος και να βλέπεις πάντα τα πράγματα από το… μισογεμάτο και όχι γκρινιάρικο πρίσμα.
Τα συναισθήματά του
Εάν δεθείς μαζί του, οφείλεις να τα δεχθείς. Δεν μπορείς σ’ ένα μήνα να ζητάς να αλλάξουν. Σίγουρα δεν θα συμφωνείς με όλα, αλλά δεν πρέπει να βγάζεις εμπάθεια. Εσύ πρέπει να αναγνωρίζεις το γεγονός πως μοιράζεται κάτι τόσο προσωπικό μαζί σου, έστω κι αν το κάνει με τον τρόπο του.
Τις αδυναμίες του
Θέλει να πηγαίνει γήπεδο με τους φίλους; Παίζει play staytion; Και σε εσένα αρέσει το shopping και το βάψιμο των νυχιών. Όλοι έχουμε τα χόμπι μας και τις αδυναμίες μας γι’ αυτό μην βιάζεσαι να σηκώσεις το δάχτυλο και να το παίξεις κακιά δασκάλα!
Την οικογένειά του
Δεν μπορεί να τη διαλέξει κανείς. Τελεία και παύλα. Είναι αυτή που είναι και εάν είναι κομματάκι τοξικά τα μελλοντικά πεθερικά, αυτό αντιμετωπίζεται με κατανόηση και κουβέντα. Τον σύντροφό σου τον αγαπάς γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που κουβαλά στο πατρικό του.