Ένα μπουκάλι κρασί αντιστοιχεί σε 5 ποτήρια περίπου. Ανάλογα με τον τύπο του κρασιού: λευκό, κόκκινο, ροζέ, επιδόρπιο και σαμπανιζέ, υπάρχει και το κατάλληλο ποτήρι.
Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για το κρασί για να σε περνούν για τον καλύτερο Σομελιέ; (εντάξει, έχεις να μάθεις μερικές δεκάδες ποικιλίες…)
Πόση ποσότητα πρέπει να σερβίρεις ανά μερίδα ανάλογα με τον τύπο του κρασιού.
Η ακόλουθη εικόνα τα εξηγεί όλα (κάνε σκονάκι γιατί θα σου χρειαστεί αρκετές φορές):
Κόκκινο: Η ποσότητα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από το πιο φαρδύ σημείο. Ο λόγος; Χρειάζεσαι χώρο στο ποτήρι για να στροβιλίσεις το ποτήρι, όπως συνηθίζεται να γίνεται στο κόκκινο κρασί
Λευκό/Ροζέ: Ελάχιστα πιο πάνω από το φαρδύ σημείο του ποτηριού. Αν το γεμίσεις παραπάνω το κρασί θα ζεσταθεί μέχρι να το καταναλώσεις.
Επιδόρπιο: Στον πυθμένα του πλάτους του ποτηριού. Το βαρύ και με γεμάτη γεύση επιδόρπιο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς παγωμένο.
Σαμπανιζέ: Πρέπει να φτάσει μέχρι το μέσο του ποτηριού. Όπως συμβαίνει και με το κόκκινο κρασί χρειάζεσαι χώρο για παίξεις με τις φυσαλίδες του υγρού.
Εις Υγείαν!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!