Οκ, ας το παραδεχτούμε συμβαίνει και αυτό. Μπορεί το αφεντικό σας να είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στη ζωή σας και να σας προκαλεί πονοκέφαλο σε σημείο που πραγματικά θέλετε να αλλάξετε δουλειά. Στο σύγχρονο κόσμο της εργασίας ο όρος “δουλειά” σημαίνει δουλειά μέχρι τελική πτώσης και ανάπτυξη του υπερ-ανταγωνισμού σε καθημερινή βάση. Οι φίλοι σου, σου λένε πως είσαι τυχερή π0υ έχεις μια θέση εργασίας και εσύ είσαι περήφανη για τη σκληρή δουλειά που κάνεις η οποία όμως δεν αναγνωρίζεται γιατί απλώς δεν μπορείς να αντέξεις στιγμή το αφεντικό σου. Άλλαξε λοιπόν το παιχνίδι και κέρδισε τις εντυπώσεις εύκολα και γρήγορα.
1. Μείνε πιστή στον εαυτό σου.
Γράψε σε ένα χαρτί όσα αγαπάς σε εσένα, προσωπικά και επαγγελματικά. Αν χρειάζεσαι βοήθεια μπορείς να ρωτήσεις τους φίλους σου όπου αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο σου. Ότι και αν γράψεις στη λίστα όπως δημιουργικότητα, συμπόνια, στρατηγική σκέψη, δύναμη, ταπεινότητα είναι οι δεξιότητες σου. Θα πρέπει να εστιάσεις σε αυτές τις δυνάμεις. Ρίξε περισσότερη ενέργεια σε αυτά προκειμένου να αναγνωριστούν από τους άλλους και στη συνέχεια θα δεις να αναγνωρίζονται και από το αφεντικό σου.
2. Χρησιμοποίησε κάθε ευκαιρία για να δείξεις ποια είσαι.
Η υπομονή δεν είναι κάτι θεϊκό. Είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις και να δείξεις με υπομονή μέσα από πολλές ευκαιρίες ποια πραγματικά είσαι. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσεις τις ιδιότητες όπου έχεις ήδη. Εκπαίδευσε το μυαλό σου σε μια δύσκολη κατάσταση και σίγουρα οι αλληλεπιδράσεις με το αφεντικό σου θα αλλάξουν αμέσως αρκεί να μη χάνεις τις ευκαιρίες.
3. Μάθε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που εξελίσσονται.
Η δυστυχία αγαπάει την εταιρεία. Να είσαι σίγουρη πως στο χώρο εργασίας θα εμφανιστούν άνθρωποι που ενάντια στο “κοινό εχθρό” (γνωστός και ως το αφεντικό σου) αναμένουν κάποια αντίδραση και από τους υπόλοιπους εργαζομένους με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία επιθυμία να αλλάξει η κατάσταση. Ψάχνουν μια επικύρωση ότι έχουν δίκιο (και ότι εκείνος είναι απαράδεκτος). Προσπάθησε απλώς να τους αγνοήσεις και να τους δώσεις να καταλάβουν πως εσύ δεν παίρνεις μέρος σε συζητήσεις τέτοιου τύπου.
4. Προετοιμάσου για μεγάλες αλλαγές.
Μόλις είσαι έτοιμη πραγματικά να εξοικειωθείς με πραγματικά επώδυνες καταστάσεις για να “χτίσεις” τον εαυτό σου σταμάτα να παίρνεις προσωπικά τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Χαλάρωσε τις άμυνες σου και πραγματικά βάλε ενέργεια στις εργασίες που πραγματικά κάνεις. Γίνε δημιουργική και παραγωγική και αυτό λειτουργεί ως άμυνα όπου δεν μπορεί να φθαρεί από κανέναν.