Ας είμαστε ειλικρινείς! Όλοι χρειαζόμαστε μια μικρή “απόδραση” πού και πού. Όχι, δεν εννοώ ταξίδι με βαλίτσες, αλλά εκείνη τη μαγική στιγμή που ένα καλό πιάτο, ένα άρωμα, μια γεύση μπορεί να σε μεταφέρει σε άλλη ήπειρο. Υπάρχει καλύτερη χώρα για ένα τέτοιο νοερό ταξίδι απ’ τη Βραζιλία; Ζεστασιά, μουσική, πάθος και, φυσικά, φαγητό που ξυπνά τις αισθήσεις. Κι επειδή δεν χρειάζεται να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο για το Ρίο, σου έχω τη λύση, 3 βραζιλιάνικα μαγαζιά στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις. Τα ψάξαμε, τα διαλέξαμε με προσοχή, και στα παρουσιάζουμε, γιατί, μεταξύ μας, τι καλύτερο απ’ το να ταξιδεύεις με κάθε μπουκιά;
Κίτρινος Σκίουρος
Αν θες να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο Σάο Πάολο, τότε εδώ είναι το μέρος. Ένα αυθεντικό βραζιλιάνικο grill house, γεμάτο μυρωδιές, γεύσεις και ατμόσφαιρα που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Ψητά κρέατα, pão de queijo, σαλάτες γεμάτες φρεσκάδα, και, φυσικά, caipirinhas που σε πάνε κατευθείαν σε παραλία με φοινικόδεντρα (έστω και νοερά). Ιδανικό για μια “ψαγμένη” έξοδο με φίλους ή ραντεβού που θέλει κάτι παραπάνω απ’ το συνηθισμένο.
Iguazu – Κολωνάκι
Αν είσαι τύπος που αγαπά τα fusion vibes, τότε θα λατρέψεις αυτό το μέρος. Η βραζιλιάνικη κουζίνα παντρεύεται με την ασιατική σε έναν χώρο που μυρίζει εξωτισμό. Sushi με βραζιλιάνικο twist, πρωτότυπα cocktails και βραδιές με live μουσική ή DJs. Δεν είναι απλώς φαγητό — είναι εμπειρία. Μια έξοδος που σε κάνει να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Το μόνο πρόβλημα; Θα θες να ξαναπάς. Συχνά.
Βραζιλιάνα – Κέντρο Αθήνας
Μικρό, αυθεντικό, τίμιο. Έχει αυτή τη μαγεία του μαγαζιού που δεν φωνάζει, αλλά μιλάει στην ψυχή σου. Με φαγητό που θυμίζει μαμά-βραζιλιάνα, σε τιμές που δεν σε ζορίζουν. Αν ψάχνεις κάτι πιο χαλαρό, οικείο αλλά 100% νόστιμο και αληθινό, βάλε αυτό το μέρος στο πρόγραμμα. Δεν θα το μετανιώσεις.
Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό;
Γιατί το φαγητό είναι κουλτούρα. Είναι αγκαλιά. Είναι γιορτή και συναισθήματα. Κι όταν ένα πιάτο μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς, να κλείνεις τα μάτια από ευχαρίστηση και να λες «ωωω ναι… αυτό είναι», τότε δεν είναι απλά φαγητό — είναι ταξίδι.
Δοκίμασέ τα. Απόλαυσέ τα, και πες μου ποιο σε κέρδισε.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply