Τα πρώτα κρύα έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια λαχαριστή κοτόσουπα, η οποία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ζεστοί, αλλά και να ενισχύσετε το ανασοποιητικό σας! Εάν αναρωτιέστε το πως μια κοτόσουπα, μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ζεστή κοτόσουπα περιέχει μία σειρά από ουσίες με ευεργετική δράση, ενισχύοντας τη λειτουργία του οργανισμού και την ανάρρωση από κάποιο κρυολόγημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να καταναλώσει ακόμα και κάποιος που έχει περιορισμένη όρεξη για φαγητό, λόγω ασθένειας ή κακουχίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενυδάτωση του οργανισμού μας.
Για πάμε λοιπόν να δούμε το πως θα ετοιμάσετε τη συγκεκριμένη full πεντανόστιμη συνταγή…
Κοτόσουπα με κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
- 3 καρότα
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για τουλάχιστον 50 λεπτά με μία ώρα. Στίβουμε τα λεμόνια. Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα. Σπάμε τα αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά. Σταδιακά, ρίχνουμε τους δύο κρόκους. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό της σούπας για να πιάσει θερμοκρασία το αυγολέμονο και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Φυσικά αυτή την καταπληκτική κοτόσουπα την παρασκευάσαμε βράζοντας κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ΠΙΝΔΟΣ. Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ προσφέρονυν μοναδικά ξεχωριστή γεύση και διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία και σε πρωτεϊνές που θα σας αναζωογονήσουν και θα χαρίσουν ένα σημαντικό boost στην άμυνα του οργανισμού σας. Αυτό συμβαίνει γιατί γεννιούνται και μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, στον ορεινό όγκο της Πίνδου στα Ιωάννινα σε υψόμετρο άνω των 700μ., ενώ παράλληλα τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι (70%). Επιπλέον, προέρχονται από κοπάδια πτηνών από φυλή βραδείας ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνουν για πάνω από 65 ημέρες και διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και μετά το μαγείρεμα (λόγω της υφής του κρέατος). Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν αποσπάσει τη διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi στις Βρυξέλλες.
Μάθετε περισσότερα για τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ εδώ…