Η Πρωταπριλιά είναι μια εποχή που οι παιχνιδιάρικες αταξίες και οι ανάλαφρες φάρσες μπαίνουν στο επίκεντρο και κανείς δεν είναι περισσότερο εξοικειωμένος με αυτή την παράδοση από τους δασκάλους. Σε όλο τον κόσμο, οι μαθητές σχεδιάζουν και εκτελούν εναγωνίως φάρσες στους ανυποψίαστους παιδαγωγούς τους, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές γέλιου και έκπληξης. Εδώ είναι πέντε κλασικές φάρσες στις οποίες πολλοί από εμάς, ως φοιτητές, έχουμε συμμετάσχει με αγάπη:
Σκόνη κιμωλίας για την Πρωταπριλιά
Αυτή η διαχρονική φάρσα με τους μαθητές να τρίβουν κιμωλίες μαζί για να δημιουργήσουν ένα σύννεφο σκόνης, στοχεύοντάς το προς τον δάσκαλο όταν μπαίνει στην αίθουσα. Η ξαφνική έκρηξη σκόνης κιμωλίας δημιουργεί μια στιγμή σύγχυσης, ακολουθούμενη από γέλιο.
Όλα τα υγρα του φαρμακείου στην καρέκλα
Οξυζενέ, βάμα ιωδίου αλλά και χυμό, τριμμένη κιμωλία από πριν και ο,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, γίνεται ένα ωραίο μείγμα που το τοποθετούσαμε στο αφρολέξ της καρέκλας του καθηγητή (η οποία πάντα ήταν σκισμένη λες και μας καλούσε για αυτή τη φάρσα) με σκοπό να λερωθεί όταν θα καθήσει. Αυτή η απλή, αλλά αποτελεσματική φάρσα δεν αποτυγχάνει ποτέ να προκαλέσει γέλια στην τάξη και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.
Η ψεύτικη αράχνη, κατσαρίδα
Η τοποθέτηση μιας ρεαλιστικής ψεύτικης αράχνης ή κατσαρίδας στο γραφείο ή την καρέκλα του δασκάλου μπορεί να οδηγήσει σε μια τρομακτική αντίδραση, ειδικά αν ο δάσκαλος δεν είναι λάτρης των εντόμων. Αυτή η φάρσα απαιτεί λίγη μυστικότητα, αλλά αξίζει την αντίδραση.
Τα άστοχα αντικείμενα την Πρωταπριλιά
Οι μαθητές αναδιατάσσουν ή κρύβουν αντικείμενα στο γραφείο του δασκάλου, δημιουργώντας σύγχυση και ένα χιουμοριστικό κρυφτό αντικειμένων. Αυτή η φάρσα είναι ακίνδυνη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διασκεδαστικές στιγμές καθώς ο δάσκαλος προσπαθεί να βρει τα πράγματά του.
Αλλαγή τάξης ή ρόλων
Οι μαθητές ανταλλάσσουν θέσεις ή ρόλους μεταξύ τους ή ακόμα και με μαθητές από άλλη τάξη, δημιουργώντας ένα μπερδεμένο σενάριο για τον δάσκαλο κατά την άφιξή του. Αυτό απαιτεί συντονισμό, αλλά οδηγεί σε μια διασκεδαστική φάρσα για την Πρωταπριλιά.
Διάβασε επίσης:
Πρωταπριλία: Πώς ξεκίνησε το έθιμο της φάρσας και του ψέματος;
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;