Η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε ανοιχτά για τη σημασία της ψυχικής υγείας, αποκαλύπτοντας ότι τα τελευταία χρόνια διαγνώστηκε με τη νόσο του Crohn. Η ίδια συνειδητοποίησε πως το σώμα της αντιδρά έντονα σε δύσκολες καταστάσεις, κάτι που την οδήγησε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη φροντίδα του εαυτού της.

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν έκρυψε πως έχει περάσει προκλήσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε, οι πρώτες περίοδοι μετά τη γέννηση των γιων της, και κυρίως ο θηλασμός, άλλαξαν ριζικά το πρόγραμμα του ύπνου της. Επιπλέον, ο χωρισμός της από τον Παναγιώτη Πιλαφά, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για δέκα χρόνια, ήταν μια δύσκολη περίοδος που έπρεπε να διαχειριστεί.

Μιλώντας στο περιοδικό «ΟΚ!», σε συνέντευξη που παρουσιάστηκε και στην εκπομπή «Happy Day» σήμερα το πρωί, η ηθοποιός περιέγραψε τις στιγμές που χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό της: «Καθημερινά υπερβαίνω τον εαυτό μου. Οι δυσκολίες είναι καθημερινές. Είμαι μητέρα δυο παιδιών, είμαι ουσιαστικά εκεί γι’ αυτά. Έχω ταυτόχρονα να ισορροπήσω ανάμεσα σε πολλά πράγματα. Εκεί που σίγουρα υπερέβη εαυτόν ήταν στις δυο εγκυμοσύνες μου, όταν θήλαζα τα παιδιά δεν έκανα ποτέ έναν ήρεμο ύπνο. Ξυπνούσα κάθε μισή ώρα και είμαι άνθρωπος που αγαπά πολύ τον ύπνο. Ειδικά με τον Κίμωνα, αυτό κράτησε σχεδόν δυο χρόνια. Και στον χωρισμό και την περίοδο που ακολουθεί, κάποια πράγματα σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς, γιατί όταν πιεζόμαστε πολύ, το σώμα μας αντιδρά, γεννά αρρώστιες, το έχω πάθει κι εγώ».

Όσον αφορά τη διάγνωσή της με τη νόσο του Crohn, η Κατερίνα Παπουτσάκη τόνισε πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της ψυχικής υγείας και πόσο άμεσα αυτή επηρεάζει το σώμα μας. «Η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική και έχει άμεσο αντίκτυπο και στο σώμα μας. Απέκτησα τη νόσο του Crohn. Ευτυχώς όχι σε πολύ σοβαρό βαθμό, οπότε ξέρω ότι το σώμα μου αντιδρά σε συνθήκες ασφυκτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ισορροπία της, προσαρμόζοντας την καθημερινότητά της ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τόσο τις υποχρεώσεις της όσο και την προσωπική της ευεξία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.