Συνοδευμένη με λίγη ζάχαρη και μπόλικο μπαχαρικό, αυτή η εύκολη συνταγή με ζεστό μηλίτη είναι τα Χριστούγεννα σε ποτήρι! Αυτό το ποτό είναι τέλειο ως μια ζεστή απόλαυση για δύο, αλλά μπορεί να αυξηθεί εάν μεγαλώσει η παρέα.
Υλικά
- 1 λίτρο μέτριο-ξηρό μηλίτη
- 1 μήλο, κομμένο στα τέσσερα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 γαρύφαλλα
- 2 ξυλάκια κανέλας, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 20g φρέσκο τζίντζερ ρίζας, χοντροκομμένο, δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε
- ½ μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (ή λίγη επιπλέον αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό ρόφημα)
- 2 κουταλιές της σούπας σκούρο ρούμι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τον μηλίτη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρούμι. Με το καπάκι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Δεν αφήνουμε να βράσει.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ελέγχουμε τη γλύκα. Εάν θέλουμε, μπορούμε να ανακατέψουμε λίγη περισσότερη ζάχαρη σε αυτό το στάδιο. Σερβίρουμε σε ποτήρια.
Tip:
Για μια έκδοση χωρίς αλκοόλ, χρησιμοποιήστε μηλίτη ή χυμό μήλου χωρίς αλκοόλ και παραλείψτε το ρούμι.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;