Αυτό το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι είναι ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι σου. Είναι χωρισμένο σε μπουκίτσες και ο καθένας μπορεί να πάρει το δικό του κομμάτι ενώ χρειάζεσαι μόνο 30 λεπτά για να το φτιάξεις.

Υλικά
226 γρ ζύμη για κρουασάν
1 1/2 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μεσαίες καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Σε ενα μπολ μεσαίο βάζουμε το μπολ το σπανάκι, την κόκκινη πιπεριά, τις καρδιές αγκινάρας, το ρικότα, το σκόρδο, το αλάτι, τις νιφάδες τσίλι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Τυλίγουμε τη ζύμι σε ορθογώνιο και απλώνουμε το μείγμα στο φύλλο ζύμης. Στη συνέχεια δημιουργούμε ρολάκια του μείγματος και κόβουμε. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε σχήμα δέντρου. Ψήνουμε για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα πριν σερβίρουμε.