Αν τύχει και βρεθείτε σε κάποιο μαγαζί και δείτε φυστικοβούτυρο Σερρών να είστε σίγουροι ότι είναι από το χωριό μου. Το μοναδικό μέρος των Σερρών που παράγεται φυστικοβούτυρο. Όταν πειραματίστηκα πρώτη φορά να το βάλω στα pancakes δεν περιμενα ότι το αποτέλεσμα θα ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου. Είναι από τις γεύσεις που λες μ αρέσει περισσότερο και από το κλασικό. Και είναι τόσο αφράτο, τόσο νόστιμο. Έρχεται από τη μια η γεύση του φυστικιού και παντρεύεται με τη σοκολάτα που ακόμη και σκέτο, είτε στον καφέ είτε στο πρωινό ή στο γραφείο τρώγεται άνετα.
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας μπέικιν
4 γεμάτες κουταλιές σουπας φυστικοβουτυρο
1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
3 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
Σε χαμηλή φωτιά ζεστάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε από το μίγμα μας.
Tips
– όταν προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι χρησιμοποιείστε μια κουτάλα ώστε να παίρνετε κομματάκια σοκολάτας που μπορεί να έχουν πάει στον πάτο του μπολ
– να είστε υπομονετικοί στο ψήσιμο μην βιαστείτε να τα γυρίσετε. Θα σας μείνουν άψητα μέσα.
– για το σερβίρισμα βάλτε μερικές κουταλιές φυστικοβουτυρο σε μια κούπα με κομματάκια σοκολάτας λευκής ή γάλακτος ή ακόμη και μια κουτάλια καραμέλα γάλακτος και βάλτε την για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Βγάλτε και περιχύνετε από πάνω. Θα με θυμηθείτε!!!!!!
Γιάννης Παράσχος