Έχετε δοκιμάσει καραβάκια από κολοκύθια με κιμά και άλλα υλικά; Είναι τόσο νόστιμα! Θα χρειαστείτε εύκολα υλικά και λίγες παρασκευές ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Για να δούμε τι πρέπει να κάνετε για τα φτιάξετε;
Τι θα χρειαστείτε για τα καραβάκια από κολοκύθια με κιμά;
- 4 μέτρια κολοκύθια
- Μισό κιλά κιμά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες σε κύβους
- μισή κούπα σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο τυρί της επιλογής σας (μπορείτε να επιλέξετε είτε λευκό είτε κίτρινο τυρί, εμείς βάλαμε τριμμένη παρμεζάνα)
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
-
Κόψτε τα κολοκύθια στην μέση και με ένα κουτάλι «σκάψτε» τα. Το κολοκύθι που θα «σκάψετε» αφήστε το στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε.
-
Βουρτσίστε το κολοκύθι με ελαιόλαδο και ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήστε για 5 – 10 λεπτά. Γυρίστε τα ανάποδα και ψήστε για άλλο ένα λεπτό. Ταυτόχρονα, ψιλοκόψτε το περιεχόμενο των κολοκυθιών.
-
Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
-
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Τώρα, προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα., δηλαδή για περίπου 3 – 5 λεπτά.
-
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες καθώς και το υπόλοιπο κολοκύθι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 8 – 10 λεπτά.
-
Αφαιρέστε την γέμιση από την φωτιά και με ένα κουτάλι βάλτε την στα κολοκύθια. Πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί στα καραβάκια από κολοκύθι.
-
Ψήστε ξανά στον φούρνο για άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι το τυρί να είναι εντελώς λιωμένο. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό! Τα καραβάκια από κολοκύθι με κιμά είναι έτοιμα. Θα την λατρέψετε αυτήν την συνταγή!