Αυτή η συνταγή που έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία, θα απογειώσει τον τρόπο που μαγειρεύετε το κοτόπουλό σας. Αυτό το κοτόπουλο με μανιτάρια και ντομάτες είναι μία συνταγή πολύ γευστική, έχει μεσογειακά αρώματα και είναι και πολύ εύκολο να την φτιάξετε. Ας δούμε πως θα την κάνετε και εσείς:
Τι θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο με μανιτάρια και ντομάτες;
- 4 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- Μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
- μία κουταλιά του γλυκού αλάτι
- μία κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα
- 5 Μικρές ντομάτες κομμένες στην μέση
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Προαιρετικά – μερικά φρέσκα φύλλα από σπανάκι
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίξτε στο στήθος κοτόπουλο αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Ρίξτε και λίγο από το αλεύρι σε κάθε πλευρά για να γίνει μία ωραία κρούστα.
- Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι όπως τις φωτογραφίας. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια του κοτόπουλου. Θα σας πάρει περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο εάν χρειάζεται. Ρίξτε τα μανιτάρια και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 3 λεπτά προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο, και άλλη ρίγανη, λίγο ακόμη αλεύρι και αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας, για να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
- Τώρα ρίξτε το ποτήρι λευκό κρασί. Μετά προσθέστε τον χυμό λεμόνι και μισή κούπα νερό.
- Περιμένετε μέχρι να έρθει σε βράση η σάλτσα και τότε επαναφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά και μειώστε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή. Καλύψτε και μαγειρέψτε για άλλα 8 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί πλήρως.
- Εάν θέλετε, ρίξτε και μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι για το σερβίρισμα, όταν κλείσετε εντελώς την φωτιά. Η ιταλική αυτή συνταγή για κοτόπουλου με μανιτάρια και ντομάτες ταιριάζει εξαιρετικά με μακαρόνια, ειδικά κοφτά αλλά και ρύζι. Μπορείτε επίσης να την απολαύσετε με πατάτες φούρνου και μία δροσερή σαλάτα. Σε κάθε περίπτωση, καλή σας όρεξη!