Στην καραντίνα του Μαρτίου πάθαμε όλοι, παγκοσμίως, φρενίτιδα με τον dalgona coffee! Πρόκειται για μία νόστιμη κορεάτικη παραλλαγή του φραπέ, με πολύ γάλα, που μας κράτησε συντροφιά τα ανοιξιάτικα πρωινά της 1ης καραντίνας. Σας είχαμε γράψει και εμείς μία συνταγή του, που σας άρεσε πολύ (δείτε την εδώ). Τότε, τον φτιάχναμε με κρύο γάλα και παγάκια, τι θα κάνουμε όμως τώρα που θέλουμε να πιούμε ζεστό καφέ; Θα φτιάξουμε ζεστό dalgona coffee! Δεν είναι δύσκολο, δείτε παρακάτω πως:
Για τον ζεστό dalgona coffee
- 2 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίος καφές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στιγμιαίο καφέ με γεύση όπως καραμέλα)
- 2 κουταλιές ζάχαρη (εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη – προσοχή όμως: πρέπει να υπάρχει ζάχαρη, αλλιώς θα πέσει γρήγορα ο αφρός)
- 2 κουταλιές ζεστό νερό
- ½ ποτήρι ζεσταμένο γάλα της επιλογής σας (μπορεί να είναι φρέσκο, εβαπορέ μέχρι και φυτικό – προτιμήστε άγλυκο γάλα)
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίξτε τον καφέ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό σε ένα δοχείο.
- Χτυπήστε καλά με μίξερ χειρός, μίξερ ζαχαροπλαστικής ή και κουτάλι σε γρήγορο ρυθμό και συνεχίστε να ανακατεύετε αρκετά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμος αφρός.
- Ρίξτε το γάλα σε ένα ποτήρι μέχρι τα 3/4 του ποτηριού ή της κούπας.
- Προσθέστε το μείγμα καφέ από πάνω.
- Αν ο καφές στέκεται και δεν βυθίζεται στο γάλα, τότε έχετε φτιάξει τον τέλειο ζεστό dalgona coffee! Εάν όχι, τότε δεν έχετε χτυπήσει αρκετά τον αφρό.
Για καλύτερη κατανόηση, μπορείτε να δείτε τα βήματα και στο παρακάτω βίντεο – στην αρχή έχει ζεστό και μετά κρύο καφέ dalgona