Άλλη μια παραλλαγή της εύκολης αυτής «πιτούλας». Αυτή τη φορά με χωριάτικο λουκάνικο.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

¾ κούπας ελαιόλαδο

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

1 κούπα τριμμένη φέτα

1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Αλάτι-πιπέρι

ΝερόAlevropita

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τη φέτα, το σπανάκι με το κρεμμύδι, και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα μας ένας μέτριος (όχι πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός) χυλός. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα, καλά λαδωμένο, αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε πάνω στο ζυμαράκι μας τις ροδέλες λουκάνικο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 45’.

Η ζυμαρόπιτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να γίνει τραγανή οπότε όταν μπει στο ταψί, το ύψος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1-1,5 εκατοστό.

Tip: Αν έχετε καλαμποκάλευρο μπορείτε να βάλετε μία κούπα αλεύρι άσπρο και μία καλαμποκάλευρο (προσωπικά, το προτιμώ έτσι).