Η πιο ζουμερή κοτόπιτα που δοκίμασες ποτέ είναι αυτή που θα φτιάξεις σήμερα. Θα χρησιμοποιήσεις και μανιτάρια και σίγουρα θα τη σερβίρεις με σαλάτα σαν συνοδευτικό. Μπορεί εύκολα να είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο χωρίς καν να χρειαστεί να μαγειρέψεις κάτι άλλο.
Υλικά
κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
250g μανιτάρια
1 φύλλο σφολιάτας
3/4 φλ αλεύρι
750ml γάλα ή γάλα σόγιας ζεστό
100g μαργαρίνη
1 μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:Λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μην υπάρχουν φουσκάλες. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι για 6-8 λεπτά σωτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στη συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε την λευκή σάλτσα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα μέσα. Διπλώνουμε της άκρες της ζύμης από πάνω και βουρτίζουμε την κορυφή της πίτας με γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.